Telomerasa : regulación, diana terapéutica y significado clínico en neoplasias humanas
Albanell, Joan
Baselga Torres, Josep, 1959-2021, dir. (Hospital Universitari Vall d'Hebron)
Moore, Malcolm A. S., dir.

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: Las células malignas deben adquirir un potencial de replicación ilimitado (inmortalidad celular) para la formación de tumores avanzados. La adquisición de inmortalidad celular depende de la reactivación de la telomerasa, una enzima que permite compensar el problema de replicación terminal del ADN asociado a cada división celular. En una serie de estudios presentados en esta tesis, se demuestra: 1. La telomerasa es una enzima regulable en células tumorales humanas. 2. Los tumores humanos expresan actividad telomerasa y su expresión se asocia a estadío tumoral, índice proliferativo y diferenciación 3. La telomerasa es una diana antitumoral atractiva.
Resum: Malignant cells have to acquire a limitless replicative potential (immortality) to be able to form an advanced tumor. The acquisition of cellular imortality is linked to the reactivation of telomerase, an enzyme that has the potential to overcome the DNA end replication problem that occurs during each round of cell división. In a series of studies presented in this thesis, it has been shown: 1. Telomerase is a regulable enzyme in human tumor cells. 2. Human tumors express telomerase activity and this expresión is asóciate to tumor stage, proliferative index and maturation. 3. Telomerase is an attractive anticancer targe. _.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Medicina, Departament de Medicina, 2000
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Càncer ; Telomerasa
ISBN: 8469976958

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4370


80 p, 310.3 KB

19 p, 1.4 MB

6 p, 124.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08   Favorit i Compartir