Study of synaptic proteins and neuronal cell death mechanisms in animal degenerative disorders
Sisó Llonch, Sílvia
Pumarola i Batlle, Martí, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Ferrer, Isidro, dir. (Universitat de Barcelona)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: La neuropatologia degenerativa inclou un grup de malalties que cursen amb la degeneració progresiva del teixit nerviós tant en animals com en persones, i causant una pèrdua neuronal i una reacció glial, majoritàriament astrocítica en el Sistema Nerviós Central. La distribució d'aquestes lesions degeneratives acostuma a ser focal o multifocal. En neuropatologia veterinària existeixen múltiples malalties neurodegeneratives que afecten a diferents espècies animals. En la present tesi s'estudien quatre malalties degeneratives que afecten a l'espècie canina, l'equina, l'ovina i la bovina. Les malalties són: la distròfia neuroaxonal canina i l'envelliment en el gos, la mieloencefalopatia degenerativa equina, l'atròfia muscular espinal en vedells i l'scrapie en un model experimental murí. Es creu que la pèrdua neuronal pot ser causada o pot causar una disminució o una alteració en la sinapsi o transmisió nerviosa. Per això en aquesta tesi es pretén investigar si existeix alteració de la sinapsi i si la pèrdua neuronal present en les malalties neurodegeneratives animals és deguda a mort neuronal apoptòtica. Alhora es pretén que els resultats obtinguts puguin encaminar la recerca en neuropatologia veterinaria cap a la creació de nous models animals que poden ser de gran utilitat pel millor coneixement dels processos neurodegeneratius que afecten actualment a l'espècie humana.
Resum: Degenerative neuropathology brings together all animal and human disorders in which the nervous tissue has features of neurodegneration such as neuronal loss and gliosis, preferently astrocytosis. The distribution of the lesions is usually focal or multifocal. In veterinary science, there are several neurodegenerative diseases that affected diferent animal species. This thesis is based on four animal diseases present in the canine, the equine, the ovine, and the bovine specie. The diseases are as follows: neuroaxonal dystrophy and aging in the canine specie, the equine degenerative myeloencephalopathy, the bovine spinal muscular atrophy, and the scrapie in an experimental murine model. Several recent studies describes a relation between the neuronal cell death and the synapse. It is thought that abnormalities at the synapse might let neurons to die. The aim of this thesis is to investigate if synapses are altered in the previous mentioned animal disorders, and if cell loss is due to apoptosis. Moreover, it is also our interest that results obtained in this thesis may give possible insights to the creation of new animal models and contribute its human counterparts.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària. Departament de Medicina i Cirurgia Animals, 2002
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès
Document: Tesi doctoral
Matèria: Neurologia veterinària ; Sistema nerviós ; Malalties
ISBN: 8469998412

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/5721


53 p, 590.6 KB

54 p, 604.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Unitat de Patologia Murina i Comparada
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-08-12   Favorit i Compartir