Seguimiento visual robusto en entornos complejos
Varona Gómez, Javier
Villanueva Pipaón, Juan José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: El seguimiento visual de objetos se puede expresar como un problema de estimación, donde se desea encontrar los valores que describen la trayectoria de los objetos, pero sólo se dispone de observaciones. En esta Tesis se presentan dos aproximaciones para resolver este problema en aplicaciones complejas de visión por computador. La primera aproximación se basa en la utilización de la información del contexto donde tiene lugar el seguimiento. Como resultado se presenta una aplicación de anotación de vÌdeo: la reconstrucción 3D de jugadas de un partido de fútbol. Escogiendo un esquema Bayesiano de seguimiento visual, la segunda aproximación es un algoritmo que utiliza como observaciones los valores de apariencia de los píxels de la imagen. Este algoritmo, denominado iTrack, se basa en la construcción y ajuste de un modelo estadístico de la apariencia del objeto que se desea seguir. Para mostrar la utilidad del nuevo algoritmo se presenta una aplicación de vÌdeo vigilancia automática. Este problema es difícil de resolver debido a la diversidad de escenarios y de condiciones de adquisición.
Resum: Visual tracking can be stated as an estimation problem. The main goal is to estimate the values that describe the object trajectories, but we only have observations of their true values. In this Thesis, we present two approaches to solve the problem in complex computer vision applications. The first approach is based on using the application context information. To show how the environment knowledge is a tracking valid approach, we present a video annotation application: the 3D reconstruction of a soccer match. Using the Bayesian probabilistic scheme, the second approach that we present is a visual tracking algorithm that uses directly the image values like observations. This algorithm, that we named iTrack, is based on a statistical model of the object appearance. To show the new algorithm performance we present an automatic video surveillance application. This problem is difficult due to the possible different scenes and the environment conditions.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Departament d'Informàtica, 2001
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Visió per ordinador ; Imatges ; Processament
ISBN: 8469980750

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3023


19 p, 248.8 KB

15 p, 577.1 KB

24 p, 478.8 KB

11 p, 393.1 KB

14 p, 884.3 KB

26 p, 937.7 KB

15 p, 247.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08   Favorit i Compartir