La Orientación al mercado y sus efectos en los resultados de la empresa
Llonch i Andreu, Joan
Tena Millán, Joaquín, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa

Publicació: Bellaterra Universitat Autònoma de Barcelona, 2008
Resum: La presente tesis doctoral pretende demostrar la existencia de una relación positiva entre el grado de orientación al mercado y los resultados de la empresa. A estos efectos se construye un modelo sobre la orientación de la empresa al mercado. Para probar las hipótesis que se formulan se realiza una investigación entre 144 empresas industriales con los resultados siguientes: 1) el grado de orientación al mercado puede medirse a través de un modelo unidimensional con tres componentes (orientación a los clientes, orientación a la competencia e integración y coordinación de funciones). 2) el grado de orientación al mercado no depende del sector, ni del tipo de producto, ni del tamaño de la empresa, ni de la existencia de capital extranjero. 3) el grado de orientación al mercado se correlaciona de forma positiva con la rentabilidad sobre la inversión, con el crecimiento y con los resultados globales. Pero no se obtiene correlación entre la orientación al mercado y el margen de beneficio sobre ventas.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Departament d'Economia de l'empresa, 1993
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Màrqueting ; Catalunya ; Investigació
ISBN: 9788469132920

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3966


176 p, 9.7 MB

149 p, 9.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08   Favorit i Compartir