Los Nematodos entomopatógenos (Rhabditida: Steinernematidae y Heterohabditidae) presentes en Cataluña y su utilización para el control biológico de insectos
Garcia-del-Pino, Fernando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Palomo González, Alejandro, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2008
Resum: Se ha estimado la presencia de los nematodos entomopatogenos en Cataluña, evaluando su aparición en función de la situación geográfica, las condiciones climáticas y el tipo de hábitat analizado (cultivo, prado natural y bosque). Se han analizado los factores edaficos, climáticos y culturales que determinan la presencia y persistencia de los nematodos entomopatogenos en los suelos de cultivos. Se han determinado las especies de nematodos entomopatogenos de las familias steinernematidae y heterorhabditidae presentes en Cataluña, valorando los caracteres morfológicos que permiten su diferenciación y estudiando la variabilidad existente entre las diversas cepas de cada especie. Finalmente se ha evaluado la aplicabilidad de los nematodos entomopatogenos en el control de diversos insectos que se desarrollan en hábitats crípticos y en el suelo, analizando algunos aspectos biológicos y ecológicos que determinan la capacidad de infección de los nematodos en los mismos.
Nota: Descripció del recurs: el 20-08-2008
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències, Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia, 1994
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Nematodes com a agents de control biològic de plagues
ISBN: 9788469131909

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3686


88 p, 10.0 MB

81 p, 9.6 MB

35 p, 9.7 MB

23 p, 9.3 MB

41 p, 9.7 MB

48 p, 9.9 MB

38 p, 6.2 MB

34 p, 5.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08



   Favorit i Compartir