Measurements of the strong coupling constant and the QCD Colour factors using Four-Jet observables from hadronic Z decays in ALEPH1
Bravo i Gallart, Sílvia
Dissertori, Günther, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: En aquest treball es presenten dues mesures, una de la constant d'acoblament forta i l'altra d'aquesta mateixa constant conjuntament amb els anomenats factors de color. Les dades foren recollides pel detector ALEPH durant els anys 1994-95 a energies al voltant dels 91. 2 GeV. Per a les dues mesures s'usaren obervables de quatre jets. La mesura de la constant d'acoblament forta a partir de la taxa de sucesos a quatre jets fou la primera realitzada a partir d'un observable de quatre jet i en resultà una de les mesures més precises fins avui. La mesura conjunta de la constant d'acoblament i els factors de color representa un prova rigorosa de la teoria de les interaccions fortes, la cromodinàmica quántica. Els resultats, amb incerteses molt competitives, estan en acord absolut amb els valors esperats per la teoria i també amb els resultats d'altres col·laboracions.
Resum: In this work two measurements are presented. One is the measurement of the strong coupling constant alone, and the other the combined measurement of the strong coupling constant and the, so called, colour factors. Data were collected by the ALEPH detector during years 1994-95 at energies around 91. 2 GeV. Both measurements made use of four-jet observables. The measurement of the strong coupling constant from the four-jet rate was the first ever made from a four-jet observable, and represents one of the most precise measurements at present. The combined measurement of the strong coupling constant and the colour factors is a stringent test of the theory, quantum chromodynamics. The results, with very competitive uncertainties, are in exact agreement both with the values expected by the theory and the results from other collaborations.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències, 2001
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès
Document: Tesi doctoral
Matèria: Interaccions fortes (Física nuclear) ; Cromodinàmica quàntica
ISBN: 8469980939

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3335


59 p, 709.5 KB

27 p, 584.6 KB

19 p, 593.9 KB

23 p, 880.8 KB

23 p, 432.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08   Favorit i Compartir