La Irrupción de Internet en las rutinas productivas de los informativos diarios televisivos: el caso de TV3, Televisió de Catalunya
Luzón Fernández, Virginia
Franquet, Rosa, 1955-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: La presente tesis doctoral trata sobre la irrupción y evolución de la herramienta Internet en las rutinas productivas de los informativos diarios televisivos, analizando el caso concreto de TV3, Televisió de Catalunya. El desarrollo de la investigación parte de la proyección histórica de la empresa audiovisual TV3, Televisió de Catalunya y de la descripción de Internet como metamedio de comunicación. Posteriormente se presentan las relaciones establecidas entre ambos medios, profundizando en las fuentes de información aplicadas por los periodistas y aquéllas procedentes de la red. Finalmente nos adentramos en un trabajo de campo dividido entre el análisis del periodista que se enfrenta a la aplicación de esta herramienta y su proyección en el informativo audiovisual. Se incide en la realización del nuevo instrumento de trabajo con las fuentes de información y se analiza tanto la transformación del rol del periodista como los cambios del producto informativo, proponiendo un marco de investigación específico, una nueva rutina y terminología y conceptos propios de la aplicación de esta herramienta digital.
Resum: The present doctoral thesis treats on the irruption and evolution of the tool Internet in the productive routines of the informative television news, analyzing the concrete case of TV3, Televisió de Catalunya. The development of the investigation divides from the historical projection of the audio-visual company TV3, Televisió de Catalunya and from the Internet description as metamedio of communication. Later there appear the relations established between both means, penetrating into the sources of information applied by the journalists and those proceeding of the net. Finally we enter a work of field divided between the analysis of the journalist who faces the application of this tool and its projection in the informative audio-visual news. One affects in the accomplishment of the new instrument of work with the sources of information and there is analyzed so much the transformation of the role of the journalist as the changes of the informative product, proposing a specific frame of investigation.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències de la Comunicació, Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat, 2001
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Notícies per televisió ; Catalunya ; Televisió de Catalunya Programes
ISBN: 8469981048

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4099


91 p, 448.1 KB

44 p, 265.0 KB

119 p, 286.8 KB

88 p, 138.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08   Favorit i Compartir