Estudio biomecánico de los implantes utilizados en la reparación ístmica de la espondilolistesis
Aliaga Orduña, Francisco
Navarro Quilis, Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Roca Burniol, Jaime, dir. (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: Los implantes empleados en la reparación ístmica de la espondilolistesis deben presentar unas propiedades mecánicas adecuadas con el fin de proporcionar una estabilidad inmediata a nivel de la zona lítica. Hemos realizado un estudio biomecánico de elementos vertebrales de cadaver conservados por congelación en los cuales fue reproducido el defecto lítico. Fueron estudiadas tres técnicas de reparación diferentes: el atornillado translaminar, el cable a compresión y la pinza pedículo-laminar. Todos los especímenes fueron ensayados mediante una máquina universal de tracción-compresión, obteniéndose unas curvas fuerza-deformación a partir de las cuales se ha realizado el cálculo de la rigidez de los elementos vertebrales estudiados. El sistema de la pinza pedículo-laminar ha mostrado ser el más rígido proporcionando el 60% de la rigidez de la vértebra humana intacta, mientras que la técnica del atornillado translaminar ha proporcionado el 37%. El sistema del cable a compresión ha proporcionado unas curvas fuerza-deformación cuya rigidez no resulta comparable con los otros dos métodos de reparación.
Resum: The devices used for isthmic repair in spondylolisthesis must have adequate mechanical features in order to provide immediate stability in the lytic area. A biomechanical study was performed using frozen preserved human vertebrae in which the lytic defect was reproduced. Three diferent techniques (translaminar screw, cable with compression and pediculo laminar screw-hook) were assayed. All specimens were tested in a universal traction- compression machine obtainig strength-deformation curves that were used to obtain stifness values for the tested vertebrae. The pediculo laminar screw-hook technique provided the stiffest repair achieving 60% of the stifness provided by a human intact vertebra, while the translaminar screw provided 37%. The strength- deformation values obtained by the cable with compression repair technique were not comparable to those obtained by the two other techniques.
Nota: Descripció del recurs: 14 novembre 2002
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Medicina, Departament de Cirurgia, 2002
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Espondilolistesi

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4248


18 p, 704.7 KB

15 p, 356.1 KB

23 p, 351.9 KB

37 p, 647.5 KB

9 p, 437.3 KB

13 p, 656.8 KB

28 p, 607.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-08-07   Favorit i Compartir