Estudi de la neurotransmissió a l'esfínter esofàgic inferior
Farré i Martí, Ricard
Clavé i Civit, Pere, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Jiménez Farrerons, Marcel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006
Resum: L'objectiu d'aquesta tesi ha estat estudiar in vitro, usant la tècnica de bany d'òrgans, els neurotransmissors implicats en la relaxació i la contracció i en el control del to en l'esfínter esofàgic inferior. Per això s'ha usat teixit procedent de tres espècies: l'home, el porc i la rata. També s'ha estudiat el paper de les cèl·lules intersticials de Cajal (ICCs) en la neurotransmissió excitadora i inhibidora, usant un model mutant en rata (Ws/Ws) que no presenta algun dels tipus d'ICCs. Els objectius concrets de cada estudi es descriuen a continuació. Objectiu 1. Caracteritzar l'efecte de l'estimulació de les motoneurones excitadores i inhibidores i les influències neurals sobre el to en el LES humà. Objectiu 2. Caracterització dels mecanismes neuromiogènics i dels neurotransmissors que controlen el to i la relaxació de LES del porc. Objectiu 3. Avaluar les diferències existents entre les regions de clasp i sling en el LES del porc pel que fa al control del to i a la contribució dels diferents components implicats en la relaxació i en la contracció. Objectiu 4. Caracterització i implicació de les cèl·lules intersticials de Cajal (ICCs) en la neurotransmissió inhibidora i excitadora en el LES de la rata.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: A la portada: Fundació de Gastroenterologia Dr. Vilardell
Nota: Títol obtingut de la pantalla electrònica
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia, 2005
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Esfínter gastro-esofàgic
ISBN: 8468988960

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3773


156 p, 6.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2023-03-09   Favorit i Compartir