Development of soft chemical processes : preparation of Tio₂ films and powders at low temperature
Gutiérrez Tauste, David
Ayllon, Jose Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Publicació: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2008
Resum: El processament convencional de materials d'òxid de titani (TiO2) inherentment implica un consum energètic important i ha esdevingut una limitació tecnològica per a la fabricació de dispositius emprant substrats termolàbils així com per a la preparació de materials híbrids orgànic/TiO2. Aquesta tesi doctoral tracta del desenvolupament de processos químics per a la preparació de capes i pols de TiO2 d'acord amb principis de Química Verda, posant especial èmfasi en el processament a baixa temperatura. Plantejaments simples, benignes amb el medi ambient i de baix cost són els desitjats sota aquestes directrius. A més a més, els mètodes a baixa temperatura (idealment fins a un màxim proper a 100ºC) haurien de donar lloc a materials que exhibeixin propietats similars a aquells processats a alta temperatura o tractats solvotermalment. S'ha focalitzat especial interès en la recerca d'aplicacions pràctiques dels materials produïts en camps com la conversió d'energia solar i materials actuadors.
Resum: El procesamiento convencional de materiales de óxido de titanio (TiO2) inherentemente implica un consumo energético importante y ha resultado una limitación tecnológica para la fabricación de dispositivos utilizando substratos termolábiles así como para la preparación de materiales híbridos orgánico/TiO2. Esta tesis doctoral trata el desarrollo de procesos químicos suaves para la preparación de capas y polvos de TiO2 de acuerdo con principios de Química Verde, poniendo especial énfasis en el procesamiento a baja temperatura. Planteamientos simples, benignos con el medioambiente y de bajo conste son los deseados bajo estas directrices. Además, los métodos a baja temperatura (idealmente hasta un máximo próximo a 100ºC) deberían dar lugar a materiales que exhiban propiedades similares a aquellos procesados a alta temperatura o tratados solvotermalmente. Se ha centrado especial interés en la búsqueda de aplicaciones prácticas de los materiales producidos en campos como la conversión de energía solar y materiales actuadores.
Resum: Conventional high-temperature processing of titanium dioxide (TiO2) materials inherently implies important energy consumption and has became a technological limitation for fabricating devices employing thermolabile substrates as well as preparing hybrid organic/TiO2 materials. This PhD thesis deals with the development of chemical processes for preparing TiO2 films and powders fitting Green Chemistry principles, putting special emphasis on low-temperature processing. Simple, environmentally benign and low-cost approaches are desired upon these guidelines. Moreover, low-temperature methods (ideally up to a maximum closer to 100ºC) should give rise to materials exhibiting properties similar than those processed at high temperature or solvothermally treated. Special interest has been focused on finding practical applications of the as-prepared materials in fields such as solar energy conversion and actuating materials.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències, Departament de Química, 2008
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès
Document: Tesi doctoral
Matèria: Química ambiental ; Aplicacions industrials ; Òxid de titani
ISBN: 9788469165751

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3275
Adreça alternativa: https://www.educacion.gob.es/teseo/mostrarRef.do?ref=530058


194 p, 6.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-09-05   Favorit i Compartir