Desenvolupament i avaluació d'un enzim immunoassaig per al diagnòstic serològic de la tuberculosi, utilitzant antígens glicolipídics : estudi comparatiu amb 9 kits serològics comercialitzats
Julián Gómez, Esther
Luquín Fernández, Marina, (Marina), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: La tuberculosi mata anualment entre 2 i 3 milions de persones a tot el món, malgrat és una malaltia curable. Una de les causes de l'elevada incidència de la malaltia és la manca d'un mètode diagnòstic ràpid, econòmic i específic que es pugui dur a terme a qualsevol laboratori del món. La serologia seria una eina alternativa o complementària als mètodes actuals. En la present tesi s'ha evaluat la capacitat serodiagnòstica de quatre glicolípids purificats de la paret de Mycobacterium tuberculosis (Diaciltrealoses, Triaciltrealoses, Cord Factor i Sulfolípid-I), i s'han comparat amb 9 kits serològics comercialitzats per al diagnòstic de la tuberculosi, que utilitzen altres tipus d'antígens.
Resum: The tuberculosis (TB) kills between 2 and 3 milions of persons in the world, in spite of being a curable disease. One the reasons for this high disease incidence in the lack of a rapid, economic and specific diagnostic method that could be used in any laboratory of the world. Serology could be and alternative or complementary tool to the current methods. In the present thesis we have evaluated the serodiagnostical ability of four purified glycolipids fromt the Mycobacterium tuberculosis cell wall (Diacyltrehaloses, Triacyltrehaloses, Cord Factor and Sulpholipid-I), These results have been compared with tose obtained using 9 commercially available kits that use other types of antigens for the serodiagnosis of TB.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències, Departament de Genètica i Microbiologia, 2002
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Serodiagnòstic ; Glicolípids ; Tuberculosi ; Diagnòstic ; Immunoassaig

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3854
Adreça alternativa: https://www.educacion.gob.es/teseo/mostrarRef.do?ref=271599


23 p, 836.5 KB

48 p, 681.8 KB

28 p, 609.0 KB

12 p, 621.6 KB

99 p, 604.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2024-04-21   Favorit i Compartir