Certificación de la concentración de masa de la isoenzima 2 de la creatina-quinasa del material de referencia BCR 608
Sánchez Manrique, Maribel
Gella Tomás, F. Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Canalias Reverter, Francesca, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2001
Resum: En la actualidad no se ha descrito ningún procedimiento de medida de referencia para la medición de la concentración de masa de la isoenzima 2 de la creatina-quinasa, por lo que para la asignación de un valor de concentración de masa al material de referencia BCR 608 se siguió la siguiente estrategia: en la campaña de certificación se midió la concentración de masa del material mediante inmunoanálisis de distintas características, utilizando como calibrador una solución purificada de creatina-quinasa 2 a la que previamente se le había asignado un valor de concentración de proteína mediante el procedimiento de Doetsch, utilizando como calibrador el material de referencia SRM 927b con un valor de concentración de proteína certificado. La creatina-quinasa 2 se purificó a partir de músculo cardiaco humano. A la solución purificada se le asignó un valor de concentración de proteína por el procedimiento de Doetsch de 124,3 mg/L, diluyéndose hasta una concentración de 80,362 mg/L para poder ser utilizada como calibrador en los distintos inmunoanálisis. El valor certificado de concentración de masa de la creatina-quinasa 2 del material de referencia BCR 608 fue de 94,5 mg/L con una incertidumbre asociada de 9,6 mg/L.
Resum: This report describes the certification of a mass concentration value to the already prepared creatine kinase 2 reference material (BCR 608) with a catalytic concentration assigned value. At present, a mass creatine kinase 2 reference method have not been described. For this reason, we measured the BCR 608 mass concentration in different immunoassays using a creatine kinase 2 purified solution as a calibrator. Previously, the protein concentration of the creatine kinase 2 solution was measured by Doestch method using the reference material SRM 927b as calibrator. Creatine kinase 2 was purified from human heart. A protein concentration value of 124. 30 mg/L was assigned to the solution of purified creatine kinase 2 by Doetsch method, and then this solution was diluted to obtain a liquid standard of known protein concentration (80. 36 mg/L) to calibrate the immunoassays. The mass concentration of creatine kinase 2 in the BCR 608 reference material was certified to be 94. 5 mg/L with an associated uncertainty of 9. 6 mg/L.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències, Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular, 2001
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Creatina quinasa ; Massa (Física)
ISBN: 8469977695

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3454
Adreça alternativa: https://www.educacion.gob.es/teseo/mostrarRef.do?ref=252879


63 p, 267.5 KB

146 p, 542.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-08-05   Favorit i Compartir