Anàlisi teòric i pràctic [sic] de la Future Search Conference en la gestió de la crisi : la seva aplicació professional en l'àmbit de les relacions públiques
Uribe Gil, Clara Eugènia de
Noguero i Grau, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
Resum: Aquest treball té com a pretensió ratificar teòrica i empíricament com la metodologia de la Future Search Conference (Conferència de Recerca de Futur) pot esdevenir una eina funcional de la gestió de crisi en el context de les relacions públiques. La Future Search Conference és una metodologia de treball que promou canvis organitzacionals i socials, activant la participació de tots els grups convidats tot reforçant-ne la seva motivació. El protocol d'actuació d'aquesta metodologia es basa en l'anàlisi del passat i del present per a la identificació d'un Futur Comú. La idea central de la Future Search Conference és representar tots els grups socials, institucions i sectors que constitueixen la totalitat del sistema en una sala. En aquest espai, es reuneix la suma dels grups d'interès de forma representativa: administracions i empreses, empresaris i sindicats, institucions i associacions, homes i dones, joves i grans… Resumint, l'objectiu principal és que els participants es concentrin en el que els uneix, no en el que els separa, per tal de que experimentin que els punts en comú són molts més dels que podien haver imaginat i cercant el consens en un seguit d'actuacions que aportin beneficis pel assolir el millor futur possible per a tots . Introduïm el concepte de la crisis management emmarcat en les relacions públiques. Definim i analitzem l'aplicació i les diferències amb altres tècniques de participació, incloent una tècnica creada per nosaltres a partir dels nostres coneixements i experiències. Avaluem els aspectes psico-sociològics de la primera Future Search Conference celebrada a Espanya, aplicada al cas de la ciutat de Sabadell, amb el títol «Sabadell cap al 3er Mil·lenni». Analitzem també el cas de la primera Future Search Conference a Europa i segona al món sobre els residus, promoguda per ACITRE i recolzada per la Junta de Residus sota el títol de «Gestió i Tractament de Residus Catalunya al 2010, com?». Finalment, exposarem els casos pràctics referents a la tècnica de participació I. SO. R. S. i analitzarem la seva aplicació i valoració.
Resum: The objective of this study is to theoretically and empirically ratify the way in which the methodology of Future Search Conference can become a fundamental instrument in crisis management within the context of public relations. Future Search Conference is a working methodology which fosters changes in social and organisational agents, activating the participation of all the invited groups and reinforcing their motivation. The conduct protocol of this methodology is based on analysis of the past and present in order to define a Common Future. The central tenet of Future Search Conference is to represent all the social groups, institutions and sectors in a single room. All the relevant interest groups are brought together in this room in a representative manner: administrations and companies, entrepreneurs and union representatives, institutions and associations, men and women, the young and the old, etc. In short, the principal objective is that the participants focus on what unites them, not what separates them, in order that they conceive that there are far more common points than they would have imagined, thus facilitating the search for consensus within a series of actions which are beneficial to the achievement of a better future for all. We introduce the concept of crisis management within the framework of public relations. We define and analyse the application of Future Search Conference and examine the differences between this and other participative techniques, including a technique that we ourselves have created from our base of knowledge and experience. We evaluate the psycho-sociological aspects of the first Future Search Conference held in Spain - Sabadell cap al 3er Mil·leni (Sabadell towards the 3rd Millennium) - which was applied to the city of Sabadell. We also analyse the case of the first Future Search Conference in Europe - and only the second in the world - to deal with residues, which was promoted by the organisation ACITRE and supported by the Residues Commission, and which was titled Gestió i Tractament de Residus Catalunya al 2010, com? (How to Manage and Treat Residues in Catalonia in 2010?) Finally, we explain practical cases related to the I. SO. R. S. participative technique and we analyse the application and evaluation of this.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències de la Comunicació, Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat, 2004
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Gestió de la crisi ; Casos, Estudis de ; Relacions públiques ; Acció social ; Vallès Occidental (Catalunya)
ISBN: 8468946303

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4121


274 p, 638.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-07   Favorit i Compartir