Anàlisi de l'origen geogràfic i de la complexitat dels pacients atesos en els hospitals de la Vall d'Hebron en el període 1993-1996 mitjançant l'estudi del case-mix
Cuervo Argudín, José Ignacio
Casas Galofré, Mercè, dir.

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2001
Resum: TÍTOL DE LA TESIS Anàlisi de l'origen geogràfic i de la complexitat dels pacients atesos en els Hospitals de la Vall d'Hebron en el període 1993-1996 mitjançant l'estudi del case-mix. RESUM Antecedents Evolució del sistema sanitari a Catalunya. Ha comportat canvis en: - Aspectes jurídico-legals - Modernització tecnològica - Extensió de la Xarxa: construcció d'hospitals comarcals. Justificació de l'estudi La descripció i anàlisi de l'evolució de la casuística en els hospitals terciaris de la ciutat té interès fonamentalment en dues àrees: finançament i planejament. Objectius Descripció i valoració dels canvis de la casuística dels hospitals de la Vall d'Hebron entre l'any 1994 i l'any 1997. Material Bases de dades: any 1994 - 1997 - Ciutat Sanitària de la Vall d'Hebron - XHUP Evolució de les línies de producte terciàries. Increment de la seva freqüència relativa. Els hospitals de la Vall d'Hebron mostren una lleugera reducció de l'1,5% del volum d'hospitalitzacions a l'any 97 respecte de l'any 94. En canvi al conjunt de la XHUP el volum d'hospitalitzacions ha augmentat al llarg del període. La Ciutat Sanitària de la Vall d'Hebron no ha presentat reducció de l'estada mitjana al llarg del període estudiat. El conjunt d'hospitals de la XHUP, en canvi, presenta una reducció del 14,8%. - Els hospitals de la Vall d'Hebron mostren l'any 97 una complexitat de la casuística superior respecte l'any 94. Aquest increment és superior al detectat al conjunt de centres de la XHUP (6,8% vs 6,25%). - Els hospitals de la Vall d'Hebron mostren una lleugera reducció de l'1,5% del volum d'hospitalitzacions l'any 97 respecte l'any 94. - En canvi al conjunt de la XHUP el volum d'hospitalitzacions ha augmentat al llarg del període i augmenta la seva complexitat. - La Ciutat Sanitària de la Vall d'Hebron no ha presentat reducció de l'estada mitjana al llarg del període estudiat. El conjunt d'hospitals de la XHUP, en canvi, presenta una reducció del 14,8%. Conclusions Malgrat el lleuger augment de terciarització de la casuística de la Ciutat Sanitària, la major part de la seva activitat es composa de l'atenció a processos de complexitat homòloga a la que presenten els hospitals comarcals, destinats a cobrir les necessitats assistencials de la seva població adscrita, atès que aquestos han augmentat més la seva complexitat que els hospitals de la Vall d'Hebron. Per tant, el diferencial de complexitat no s'amplia.
Resum: TITLE OF THE TESIS Analysis of the geographical origin and the patients' complexity attended in the Vall d'Hebron Hospitals within the period 1993-1996 through a case-mix study. ABSTRACT Antecedents Evolution of the health care system in Catalonia. It has involved changes in: - Legal aspects - Technological modernisation - Enlargement of the net: construction of comarcal hospitals (1). Justification of the study The description and analysis of the casuistics evolution in the city tertiary hospitals (top-level hospitals) has interest in two main areas: fionancing and planification. Objectives Description and evaluation of the changes in the casuistics of the Vall d'Hebron Hospitals between the year 1994 and the year 1997. Data Databases: year 1994 - 1997 - Vall d'Hebron Sanitary Complex - XHUP (Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública- Net of Hospitals of Public Use) Evolution of the tertiary product lines. Increase of the relative frequency. The Vall d'Hebron hospitals show a slight reduction of 1,5% in the hospitalisations' volume for the year 97 compared with that of the year 94. On the contrary, in the XHUP as a whole, the hospitalisations' volume has increased through the period. The Vall d'Hebron Sanitary Complex has not showed a decrease in the average stay for the studied period, whereas the XHUP hospitals showed as a whole a reduction of 14,8%. - The Vall d'Hebron hospitals show the year 97 a higher complexity of the casuistics compared with the year 94. This increase is higher than the one detected in the whole of the XHUP centres (6,8% vs 6,25%). - The Vall d'Hebron hospitals show a slight reduction of 1,5% in the hospitalizations volume the year 97 compared with the year 94. - On the contrary, in the whole XHUP the hospitalisations volume has increased through the period and has increased its complexity. - The Vall d'Hebron Sanitary Complex has not showed a reduction in the average stay in the studied period, whereas the XHUP hospitals as a whole show a reduction of 14,8%. Conclusions Despite the slight increase of the casustics terciarization in the Vall d'Hebron Sanitary Complex, most of its activity is based on services to processes of similar complexity to those attended in comarcal hospitals (1). These hospitals, which are appointed to cover the assistential needs of their assigned population, have increased their complexity more than the Vall d'Hebron Hospitals. Therefore, the complexity differential is not expanded.
Nota: Descripció del recurs: 18 setembre 2002
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Medicina, Departament de Medicina, 2000
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Malalts hospitalitzats ; Barcelona (Catalunya) ; Hospitals Vall d'Hebron (Barcelona, Catalunya)
ISBN: 8469978098

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4355


34 p, 313.4 KB

33 p, 263.0 KB

37 p, 301.5 KB

83 p, 337.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-08-04   Favorit i Compartir