Activation of amino acids and peptides by interaction of Cu+ and Cu2+ cations and aluminosilicate surfaces
Rimola Gibert, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Sodupe Roure, Mariona, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Rodríguez Santiago, Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2007
Resum: Una molècula està activada quan, per acció d'un agent extern, mostra una reactivitat diferent que en el seu estat normal. Vies d'activació freqüents són per interacció amb cations metàl·lics, per absorció de radiació ionitzant o ultraviolada com també per adsorció en superfícies sòlides. Aquest treball tracta sobre l'activació de petites biomolècules, en concret d'aminoàcids i pèptids, per interacció amb cations de coure i aluminosilicats. Avui en dia es poden generar sistemes metall-lligand en fase gas i estudiar-ne la reactivitat induïda per la interacció amb els cations metàl·lics gràcies a les tècniques d'espectrometria de masses, les quals són rellevants en àrees com la proteòmica o la bioquímica. Aquesta tesi, doncs, es centra en el context de la química metal·loiònica en fase gas on es combinen càlculs teòrics amb experiments d'espectrometria de masses. No obstant, també tracta des d'un punt de vista mecanoquàntic l'activació de biomolècules per interacció amb superfícies de minerals degut a la seva importància en la química prebiòtica.
Resum: A molecule is activated when, owing to an external agent, it displays different reactivity than in its normal state. The activation can be given by interaction with metal cations, by absorption of ionizing or UV radiation as well as by adsorption on solid surfaces. This work addresses the activation of small biomolecules, in particular amino acids and peptides, by the interaction with copper cations and aluminosilicates. Nowadays generating metal-ligand systems in the gas phase and studying the reactivity induced by the metal cations is feasible by means of recent mass spectrometry techniques, which are relevant in the areas of proteomics and biochemistry. This thesis, thus, is focused on the gas phase metal ion chemistry, in which theoretical calculations are combined with mass spectrometry experiments. Nevertheless, the activation of biomolecules by interaction with mineral surfaces has also been addressed from a quantum mechanic point of view, since its importance in the prebiotic chemistry.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències. Departament de Química, 2007
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès
Document: Tesi doctoral
Matèria: Biotransformació (Metabolisme) ; Coure ; Aminoàcids ; Pèptids
ISBN: 9788469060186

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3244


118 p, 8.7 MB

95 p, 3.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2024-05-16   Favorit i Compartir