El Loira : els conflictes per la utilització del riu
Branchereau, Jean Pierre (IUFM-Institut Universitaire de Formation des Maîtres des Pays de la Loire)

Títol variant: El Loira : los conflictos a raíz de la utilización de un río
Títol variant: La Loire : les conflits autour de l'utilisation du fleuve
Data: 1995
Resum: El paisatge, confrontació d'un medi natural en evolució i d'una societat també en evolució, és en si mateix, evolutiu. La qüestió que es planteja és, però, saber qui controla aquesta evolució dels paisatges, per a qui evolucionen i en quines direccions ho fan. El Loira ofereix un exemple que il·lustra aquesta problemàtica. L'article ressalta les solidaritats geogràfiques existents entre el seu curs alt i el baix, les quals forcen a una perspectiva global en l'acondiciament del riu i planteja els conflictes creats entre els col·lectius que l'utilitzen en el seu recorregut final, entre Angers i Nantes.
Resum: El paisaje, confrontación de un medio natural en evolución y una sociedad también en evolución, es en si mismo, evolutivo. La cuestión que se plantea es saber quién controla esta solución de los paisajes, para quien evolucionan y en qué dirección lo hacen. El Loira ofrece un ejemplo que ilustra esta problemática. El articulo resalta las solidaridades geográficas que existen entre el curso alto y bajo del río, las cuales imponen una perspectiva global a la hora de emprender intervenciones de acondicionamiento y plantea los conflictos originados entre los colectivos que se disputan la utilización del río en su recorrido final, entre Angers y Nantes.
Resum: Le paysage, confrontation d'un milieu naturel en évolution et d'une société, elle aussi en évolution, est en lui même évolutif. La question qui se pose est de savoir qui controle cette évolution des payasages, pour qui ils se transforment et en quelles directions. La Loire offre un exemple qui illustre bien ce problème. L'article souligne les solidarités géographiques qui existent entre le cours haut et bas du fleuve. Cela nous oblige i donner une perspective globale de l'aconditionnement du fleuve, des interventions et des conflits entre les collectifs qui se disputent l'utilisation du cours d'eau dans son trajet final, entre Angers et Nantes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 27 (1995) p. 133-145, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41706


9 p, 264.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-08, darrera modificació el 2022-12-06



   Favorit i Compartir