Geografía y riesgos tecnológicos
Saurí i Pujol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: Geografia i riscs tecnològics
Títol variant: Géographie et risques technologiques
Títol variant: Geography and technological risks
Data: 1995
Resum: El articulo presenta algunas de las lineas de investigación que, desde la Geografía, abordan la problemática de los riesgos tecnológicos. La investigación geográfica de este ámbito, que cuenta con el importante precedente del estudio de los riesgos naturales, se ha interesado por la elaboración de definiciones, clasificaciones y tipologias del riesgo tecnológico; por la variación de la percepción del riesgo entre expertos, instituciones y público en general y, muy especialmente, por la dimensión territorial de los riesgos tecnológicos, en la que destacan las desigualdades en su distribución.
Resum: Aquest article presenta algunes de les línies d'investigació que des de la geografia es porten a terme amb relació als riscs tecnològics. La recerca geogràfica en aquest àmbit, que compta amb l'important precedent dels riscs naturals, s'ha interessat per l'elaboració de definicions, classificacions i tipologies del risc tecnològic; per la variació de la percepció del risc entre experts, institucions i públic en general, i, molt especialment, per la dimensió territorial dels riscs tecnològics, en la qual destaquen les desigualtats en la seva distribució.
Resum: Cet article présente quelques unes des lignes de recherche qui étudient les risques technologiques dans une perspective géographique. La géographie qui a développé une longue tradition de recherche sur les risques naturels, s'est interessée à la confection de définitions, classifications et typologies du risque tecnologique; à la variabilité de la perception du risque parmi les experts, les institutions et le public en général, et tres spécialement, à la dimention territoriale des risques tecnologiques, et l'apparition d'inégalités dans leur distribution.
Resum: This article outlines some of the research areas that study technological hazards from a geographical perspective. Geographical research, which has in its favour, the important tradition of natural hazards, emphasizes the elaboration of definitions, classifications and tipologies regarding technological hazards; the differences in hazard perception found among experts, institutions and lay persons, and above all, the territorial dimensions of technological hazards, in which inequalities in spatial distribution appear as the most relevant characteristic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 27 (1995) p. 147-158, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41707


12 p, 463.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-08, darrera modificació el 2023-02-23



   Favorit i Compartir