Los orígenes del renacimiento médico europeo : cultura médica escolástica y minoría judía
García Ballester, Luis (Universidad de Santander)

Data: 1992
Resum: El profesor Luis García Ballester estudia en profundidad la problemática de la medicina judía bajomedieval en la Península, remarcando su proceso de marginalización del sistema institucional universitario bajo el control cristiano. Tal perspectiva limitó la capacidad de renovación y de transmisión de los conocimientos médicos en la comunidad judía, contribuyendo a alimentar en ella un sentimiento de inferioridad intelectual.
Resum: Professor García Ballester studies thoroughly the jewish medicine in the Peninsula at the Late Middle Ages stressing its marginalizing process from the institucional university under christian control. This perspective limited their ability to renovate and transmit their knowledge into the jewish community, contributing to make them feel intelectually inferior.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 10 (1992) p. 119-155, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23202


38 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-27, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir