El intermediario cultural Gabriel Casnova y el mundo apático de los libros
Antón Pelayo, Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània)

Data: 1996
Resum: El autor analiza minuciosamente el ambiente social de un intermediario cultural que transitó la segunda mitad del siglo XVIII por la ciudad de Girona. El eclesiástico Gabriel Casanova i Rosselló, orador y enseñante, tras su muerte, acaecida el 4 de septiembre de 1802, es convertido en el protagonista de un proceso que describe la formación de bibliotecasprivadas, biografias de libros y transmisión de saberes.
Resum: The author analyses the social environment of a cultural intermediary that passed along the Catalan city of Girona during the second halfof the XVIII centur),. The ecclesiastic Gabriel Casanova i Rosselló, speaker and professor, after his death, occurred the fourth day of September of 1802, becomes the protagonist of a process that describes the formation of private libraries, Oiographies of books and transmission of knowledge.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 14 (1996) p. 259-280, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23287


22 p, 873.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir