Atomisme i teologia natural en Walter Charleton (1620-1707)
Oller Adam, Anna Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis d'Història de les Ciències

Data: 1993
Descripció: 116 p.
Resum: El treball consisteix en l'estudi d'alguns aspectes de l'obra del metge, físic, filòsof i teòleg anglès Walter Charleton (1620-1707), en el marc de la història intel·lectual a Anglaterra durant la segona meitat del segle XVII. Aquest període, que culmina en el sistema de Newton, es configura a través d'un conjunt de factors socials, polítics, intel·lectuals i religiosos, que van donar lloc a la consolidació del mecanicisme com a filosofia natural. En aquest context, Charleton és considerat com el principal introductor de l'atomisme de Gassendi a Anglaterra. Més concretament, el treball analitza l'anomenat voluntarisme teològic en la figura de Charleton, i la seva teologia natural com a fonament de l'atomisme, remarcant que el discurs teològic està implícit en el discurs físic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Centre d'Estudis d'Història de les Ciències. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Atomisme ; Història ; S.XVII ; Teologia natural ; S. XVII



119 p, 430.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2009-07-13, darrera modificació el 2023-11-16



   Favorit i Compartir