La estela de Orfeo : poética de la trascendencia en Juan Eduardo Cirlot
Díaz Sancho, Iván
Usandizaga, Helena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2007
Resum: El presente trabajo explora la figura de Orfeo y la corriente del orfismo con la finalidad de establecer una nueva interpretación del mito a nivel psicológico, histórico y filosófico. El resultado pretende servir de base para el estudio de la poesía en poetas contemporáneos que aluden a dicho mito, que lo reescriben para crear su propia versión o bien que lo utilizan de herramienta para elaborar su poética personal. En este caso se toma como ejemplo la obra del poeta español Juan Eduardo Cirlot, que es analizada desde el punto de vista de lo que se ha concluido en llamar "órfico".
Resum: El present treball explora la figura d'Orfeu i la corrent de l'orfisme amb la finalitat d'establir una nova interpretació del mite a nivell psicològic, històric i filosòfic. El resultat pretén servir de fonament per a l'estudi de la poesia en poetes contemporanis que fan al·lusió a aquest mite, que el reescriuen per a crear la seva pròpia versió o bé que l'utilitzen d'eina per tal d'elaborar una poètica personal. En aquest cas s'agafa l'obra del poeta espanyol Juan Eduardo Cirlot com a exemple, obra que és analitzada des del punt de vista del que s'ha conclòs en anomenar "òrfic".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Cirlot, Juan-Eduardo ; Orfeu (Mitologia grega) en la literatura



145 p, 879.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-22



   Favorit i Compartir