Extracción de parámetros de un resonador FBAR por optimización
Marín García, Jordi
Paco Sánchez, Pedro Antonio de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 87 p.
Resum: L'objectiu d'aquest projecte que consisteix a elaborar un algoritme d'optimització que permeti, mitjançant un ajust de dades per mínims quadrats, la extracció dels paràmetres del circuit equivalent que composen el model teòric d'un ressonador FBAR, a partir de les mesures dels paràmetres S. Per a dur a terme aquest treball, es desenvolupa en primer lloc tota la teoria necessària de ressonadors FBAR. Començant pel funcionament i l'estructura, i mostrant especial interès en el modelat d'aquests ressonadors mitjançant els models de Mason, Butterworth Van-Dyke i BVD Modificat. En segon terme, s'estudia la teoria sobre optimització i programació No-Lineal. Un cop s'ha exposat la teoria, es procedeix a la descripció de l'algoritme implementat. Aquest algoritme utilitza una estratègia de múltiples passos que agilitzen l'extracció dels paràmetres del ressonador.
Resum: El objetivo de este proyecto consiste en la elaboración de un algoritmo de optimización que permita, mediante un ajuste de datos por mínimos cuadrados, la extracción de los parámetros del circuito equivalente que componen el modelo teórico de un resonador FBAR, a partir de las medidas de los parámetros S. Para llevar a cabo dicho trabajo, se desarrolla en primer lugar toda la teoría necesaria de resonadores FBAR. Empezando por el funcionamiento y la estructura, y mostrando especial interés en el modelado de dichos resonadores mediante los modelos de Mason, Butterworth Van-Dyke y BVD Modificado. En segundo término, se estudia la teoría sobre optimización y programación No-Lineal. Una vez se ha expuesto la teoría, se procede a la descripción del algoritmo implementado. Dicho algoritmo utiliza una estrategia de múltiples pasos que agiliza la extracción de los parámetros del resonador.
Resum: The objective of this project consists in the elaboration of an optimization algorithm that would extract the equivalent-circuit parameters that compound the model of an FBAR resonator from the measurement of its scattering-parameters. In order to do that work, the necessary FBAR resonator theory is developed. Firs to fall,we study the operation and the structure of the resonators putting special interest in the resonator modeling, by using the Mason model, the Butterworth Van-Dyke model and the Modified BVD model. In second term, we study the theory of optimization and Non-Linear programming. After exposing the theory, we proceed with the description of the implemented algorithm. This algorithm uses a multiple-step strategy to make more agile the extraction of the resonator parameters.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: bachelorThesis
Matèria: Algorismes computacionals ; Ressonadors

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/5339


Projecte
87 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2021-07-18   Favorit i Compartir