Modificación de la estrategia educativa y diseño de material didáctico para fortalecer el Programa de Educación Ambiental Campamentos Educativos en Faro de Bucerías, Michoacán, México
Planell Comallonga, Eva
Boada, Martí 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Romeu i Caro, Anna
Hernández, Federico
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 140 p.
Resum: El fomento de laeducación ambiental en comunidades indígenas de la costa oeste de México en el marco del desarrollo sustentable ha sido el elemento motivador de este proyecto. El objetivo fundamental es el diseño y la aplicación de un material didáctico y de una propuesta de estrategia educativa orientados al conocimiento, gestión y conservación del entorno natural y social de la localidad de Faro de Bucerías, Michoacán, México. En primer lugar se ha realizado una investigación y estudio teórico-práctico para contextualizar el área de estudio. Se ha analizado la propuesta educativa preexistente y se han realizado estudios de carácter socio-ambiental con el fin de seleccionar las líneas temáticas que serán la base de la nueva propuesta, vinculada con el material de trabajo. Posteriormente, se elabora el cuaderno de trabajo en conjunción con la estrategia educativa y se aplican a la sesión de Campamentos Educativos, para evaluar su eficiencia. Se hace un análisis cualitativo y cuantitativo de los resultados obtenidos para poder modificar el material didáctico en los puntos débiles detectados, y se propone la versión definitiva del material.
Resum: El foment de l'educació ambiental en comunitats indígenes de la costa oest de Mèxic en el marc del desenvolupament sostenible ha estat l'element motivador d'aquest projecte. L'objectiu fonamental és el disseny i l'aplicació d'un material didàctic i d'una proposta d'estratègia educativa orientats al coneixement, gestió i conservació de l'entorn natural i social de la localitat de Faro de Bucerías, Michoacán, Mèxic. En primer lloc s'ha realitzat una investigació i estudi teòric-pràctic per contextualitzar l'àrea d'estudi. S'ha analitzat la proposta educativa preexistent i s'han realitzatestudis de caràcter sòcio-ambiental per tal de seleccionar les línies temàtiques que seran la base per la nova proposta, vinculada amb el material de treball. Posteriorment, s'elabora el quadern de treball en conjunció amb l'estratègia educativa i s'apliquen a la sessió de Campaments Educatius, per tal d'avaluarne l'eficiència. Es fa una anàlisi qualitativa i quantitativa dels resultats obtinguts per poder modificar el material didàctic en els punts febles detectats, i es proposa la versió definitiva del material.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Educació ambiental ; Michoacán (Mèxic) ; Metodologia



8 p, 1.4 MB

7 p, 86.0 KB

140 p, 5.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir