Motion analysis in terms of wireless video capsule endoscopy
Autengruber, Markus
Vilariño Freire, Fernando
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 76 p.
Resum: El treball presentat suposa una visió general de l'"Endoscopia amb Càpsula de Vídeo Wireless" i la inspecció de sequències de contraccions intestinals amb les últimes tecnologies de visió per computador. Després de la observació preliminar dels fonaments mèdics requerits, la aplicació de visió per computador es presenta en aquestos termes. En essència, aquest treball proveïx una exhaustiva selecció, descripció i avaluació de cert conjunt de mètodes de processament d'imatges respecte a l'anàlisi de moviment, en el entorn de seqüències d'imatges preses amb una càpsula endoscòpica. Finalment, es presenta una aplicació de software per configurar i emprar de forma ràpida i fàcil un entorn experimental.
Resum: El trabajo presentado supone una visión general de la "Endoscopia con Cápsula de Video Wireless" y la inspección de secuencias de contracciones intestinales con las últimas tecnologías en visión por computador. Tras la observación preliminar de los fundamentos médicos requeridos, la aplicación de visión por computador se presenta en éstos términos. En sustancia, este trabajo provee una exhaustiva selección, descripción y evaluación de cierto conjunto de métodos de procesamiento de imágenes con respecto al análisis de movimiento, en el entorno de secuencias de imágenes tomadas con una cápsula endoscópica. Finalmente, se presenta una aplicación de software para configurar y usar de forma rápida y fácil un entorno experimental.
Resum: The presented work yields a survey of Wireless Video Capsule Endoscopy and the examination of intestinal contraction sequences by the use of state-of-the-art computer vision technologies. After an introductory observation of required medical foundations, the application of computer vision within these terms is pointed out. In essence, this paper provides a comprehensive selection, description and evaluation of a certain set of image processing methods and algorithms with respect to the analysis of motion in an environment of capsule endoscopy image sequences. Finally, a software application for setting up a fast and easy to use experimental environment is presented.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Imatges ; Processament ; Tècniques digitals ; Aparell digestiu ; Endoscòpia ; Processament de dades76 p, 5.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16   Favorit i Compartir