Google Scholar: cites
Le platonisme de Johannes Kepler
Field, J. V.

Títol variant: The Platonism of Johannes Kepler
Data: 1995
Resum: L'article analitza el contingut de dues obres de Kepler, Mysterium Cosmographicum i Harmonice Mundi amb el propòsit d'esbrinar la qüestió del platonisme de Kepler, una qüestió que, d'acord amb el punt de vista d'aquest treball, necessita qualificació. És cert que Kepler adopta mètodes de recerca suggerits per Plató en el Timeu i que accepta llurs conseqüències epistemològiques. Però és obvi tambe que rebutja elements essencials de La física que hi ha exposada en ei Timeu. L'estudi suggereix que el resultat de totes aquestes anàisis podria ser que separar el platonisme de Kepler del seu realisme perilla d'esdevenir una tasca impossible.
Resum: This paper goes over the content of Kepler's Mysterium Cosmographicum and Harmonice Mundi with a view on the question of Kepler's Platonism, wich, it is argued here, needs qualification. While Kepler obviously embraces methods of research suggested by Plato's Timaeus, and epistemological tents enrailed by thcrn, it is also obvious that the rejects essential elements of the physics set forth in Timeus. It is suggested that it turns out to be an impossible task to separate Kepler's platonism from his realism.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Francès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Enrahonar, N. 23 (1995) p. 7-33, ISSN 2014-881X

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Enrahonar/article/view/31786
Adreça original: https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v23-field
DOI: 10.5565/rev/enrahonar.613


27 p, 964.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Enrahonar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-09-03, darrera modificació el 2024-04-03



   Favorit i Compartir