El lenguaje en la comunicación y recuperación de información
Pérez-Montoro Gutiérrez, Mario (Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació)

Additional title: Language in communication and information retrieval
Date: 2003
Abstract: El lenguaje mantiene una relación estrecha con la construcción de conocimiento. Éste juega un papel crítico en los contextos comunicacionales en los que se transmite información y en las operaciones de recuperación de información. En este artículo se describe, por un lado, el papel y las propiedades gramaticales que permiten que el lenguaje natural intervenga en los contextos de transmisión de información. Y, por otro, se ofrece una descripción paralela del papel y las propiedades gramaticales que permiten que el lenguaje de interrogación intervenga en los contextos de recuperación de información.
Abstract: El llenguatge té una relació estreta amb la construcció de coneixement. El coneixement juga un paper crític en els contextos comunicacionals en què es transmet informació i en les operacions de recuperació d'informació. Aquest article descriu, per una banda, el paper i les propietats gramaticals que permeten que el llenguatge natural intervingui en els contextos de transmissió d'informació. I, per l'altra, ofereix una descripció paral·lela del paper i les propietats gramaticals que permeten que el llenguatge d'interrogació intervingui en els contextos de recuperació d'informació.
Abstract: Language has a very close relationship with the construction of knowledge. It is an essential variable in communication of information and information retrieval. This article offers a description of the role of language in those processes. On the one hand, it describes the grammatical properties that explain the role of natural language in the context of information transmission. And, on the other, it shows the grammatical properties that explain the role of query language in the context of information retrieval.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà.
Document: Article ; recerca ; article ; publishedVersion
Subject: Lenguaje ; Lenguaje de interrogación ; Conocimiento ; Comunicación ; Recuperación de información ; Sintaxis ; Semántica ; Llenguatge ; Llenguatge d'interrogació ; Coneixement ; Comunicació ; Recuperació d'informació ; Sintaxi ; Semàntica ; Language ; Query Language ; Knowledge ; Communication ; Information Retrieval ; Syntax ; Semantics
Published in: Tradumàtica, N. 2 (2003) , ISSN 1578-7559

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Tradumatica/article/view/29137


10 p, 199.1 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Revista Tradumàtica
Articles > Research articles

 Record created 2006-04-18, last modified 2019-07-16   Favorit i Compartir