Google Scholar: cites
La política social y los programas hacia la extrema pobreza del gobierno militar Chileno
Vergara, Pilar

Data: 1990
Resum: L'article descriu els trets bàsics de la política social portada a terme pel govern militar del general Pinochet. En primer lloc, l'autora es refereix a les actuacions concretes dedicades a combatre la pobresa Xile i s'analitza els resultats obtinguts. A continuació, realitza una sèrie de reflexions crítiques sobre aquestes polítiques, tot mostrant els defectes d'una actuació governamental que canvia la lógica del benestar per la lógica del mercat. Les recomanacions finals, fetes a manera d'orientació mirant un futur govern democràtic, reclamen una descentralització i participació més grans dels interessats en el control i la gestió de les polítiques socials.
Resum: El artículo describe los rasgos básicos de la política social llevada a cabo por el gobierno militar del general Pinochet. En primer lugar, la autora muestra las actuaciones concretas destinadas a combatir la pobreza en Chile y analiza los resultados obtenidos. A continuación, realiza una serie de reflexiones críticas en torno a tales políticas, mostrando los defectos de una actuación gubernamental que cambia la lógica del bienestar por la lógica del mercado. Las recomendaciones finales, hechas a modo de orientación para el futuro gobierno democrático, reclaman una mayor descentralización y participación de los interesados en el control y la gestión de las políticas sociales.
Resum: The article describes the basic trends of social policies undertaken by the military government of general Pinochet. First of all, the author demonstrates that the concrete actions oriented to fighting the poverty in Chile and analyzes the results. After that she resents a list of critica1 reflections around these policies in order to show the defaults of a government action that changes welfare logic into a market one. The final recommendations, as an orientation for the future democratic government, suggest the decentralization and participation in the control and management of the social policies.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 35 (1990) p. 27-60, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25081
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v35-vergara
DOI: 10.5565/rev/papers/v35n0.1571


34 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir