Google Scholar: cites
La política soviética y cubana hacia Nicaragua : 1979-1989
Domínguez Reyes, Edmé

Data: 1990
Resum: L'article esta orientat vers la descripció i l'explicació de les politiques soviètica i cubana respecte a Nicaragua, des de 1979. Cuba proporciona suport principalment en recursos humans a la revolució nicaragüenca des del primer moment, i es planteja com a objectiu fonamental la supevivència de la revolució. L'URSS, al contrari, mostra inicialment poc interés vers el procés nicaragüenc, dins d'una política general cap a America Llatina essencialment pragmàtica i guiada per interessos propis en el marc de la confrontación bipolar global. A partir del 1981, i a mesura que creix la pressió nord-americana, comença una nova època de relacions que anirà intensificant l'ajuda principalment económica de L'URSS i el CAME vers Nicaragua.
Resum: El artículo está orientado hacia la descripción y explicación de las políticas soviética y cubana sobre Nicaragua desde 1979. Cuba suministra apoyo principalmente en recursos hurnanos a la revolución nicaragüense desde el primer momento, planteándose como objetivo fundamental la supervivencia de la revolución. La URSS, por el contrario, muestra inicialmente poco interés hacia el proceso nicaragüense, en una política general hacia Latinoamérica esencialmente pragmática guiada por los intereses propios en el marco de la confrontación bipolar global. A partir de 1981, y a medida que crece la presión norteamericana, empieza una nueva época de las relaciones y se irá intensificando la ayuda principalmente económica de la URSS y el CAME hacia Nicaragua.
Resum: The article seeks to describe and explain the soviet and cuban policies towards Nicaragua from 1979 on. Cuba gave sup port mainly in human resources to the Nicaraguan revolution from t e first moment. The main purpose of this support was the suvivance of the revolution. The USSR on the contray showed first a weak interest in the Nicaraguan process, in the context of its general policies towards South America which is more pragmatic. Soviet policies expressed the USSR's interest in the global bipolar confrontation. From 1981 on, since the USA's pressure increased, a new age of relations began and there was an increasement in the USSR and CAME's support specially economic to Nicaragua.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 35 (1990) p. 95-115, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25083
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v35-dominguez
DOI: 10.5565/rev/papers/v35n0.1573


21 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-14, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir