Deadlock avoidance with virtual channels
Fragkakis, Emmanouil
Franco Puntes, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 118 p.
Resum: High Performance Computing is a rapidly evolving area of computer science which attends to solve complicated computational problems with the combination of computational nodes connected through high speed networks. This work concentrates on the networks problems that appear in such networks and specially focuses on the Deadlock problem that can decrease the efficiency of the communication or even destroy the balance and paralyze the network. Goal of this work is the Deadlock avoidance with the use of virtual channels, in the switches of the network where the problem appears. The deadlock avoidance assures that will not be loss of data inside network, having as result the increased latency of the served packets, due to the extra calculation that the switches have to make to apply the policy.
Resum: La computación de alto rendimiento es una zona de rápida evolución de la informática que busca resolver complicados problemas de cálculo con la combinación de los nodos de cómputo conectados a través de redes de alta velocidad. Este trabajo se centra en los problemas de las redes que aparecen en este tipo de sistemas y especialmente se centra en el problema del "deadlock" que puede disminuir la eficacia de la comunicación con la paralización de la red. El objetivo de este trabajo es la evitación de deadlock con el uso de canales virtuales, en los conmutadores de la red donde aparece el problema. Evitar el deadlock asegura que no se producirá la pérdida de datos en red, teniendo como resultado el aumento de la latencia de los paquetes, debido al overhead extra de cálculo que los conmutadores tienen que hacer para aplicar la política.
Resum: La computació d'alt rendiment és una àrea de ràpida evolució de la informàtica que pretén resoldre complicats problemes de càlcul amb la combinació de nodes de còmput connectats a través de xarxes d'alta velocitat. Aquest treball se centra en els problemes de les xarxes que apareixen en aquest tipus de sistemes i especialment se centra en el problema del "deadlock" que pot disminuir l'eficàcia de la comunicació amb la paralització de la xarxa. L'objectiu d'aquest treball és l'evitació de deadlock amb l'ús de canals virtuals, en els commutadors de la xarxa on apareix el problema. Evitar deadlock assegura que no es produirà la pèrdua de dades en xarxa, tenint com a resultat l'augment de la latència dels paquets, degut al overhead extra de càlcul que els commutadors han de fer per aplicar la política.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat / High Performance Computing, Information Theory and Security [4313133]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Treballs de màster i postgrau. Màster en Computació d'Altes Prestacions
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Ordinadors, Xarxes d' ; Fiabilitat118 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-11-02, darrera modificació el 2022-07-16   Favorit i Compartir