Relaciones públicas : formación y profesión : definición empírico-operativa del practicum de los estudiantes universitarios de relaciones públicas y su vinculación con la realidad profesional de Catalunya (1992-1997)
Magallón Pendón, Sara
Noguero i Grau, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009
Resum: Definició empírico-operativa del practicum dels estudiants universitaris de relacions públiques i la seva vinculació a la realitat professional a Catalunya (1992-97). En aquesta tesi es planteja el problema del coneixement i del mètode científic aplicat a les ciències socials. Es compara amb el coneixement humanístic, per tal de justificar l'elecció del tema, l'objectiu i el mètode de treball. Es realitza una aproximació per a la classificació de les ciències, intentant ubicar ciències humanes i socials en funció de la seva relació amb les relacions públiques. Una proposta per a un marc teòric de les relacions públiques i el paper d'aquestes dins les organitzacions són el punt final del marc teòric. Per al treball metodològic s'empren els recursos propis de la investigació a les ciències socials. És planteja la problemàtica de la recollida, codificació, tabulació i tractament estadístic de les dades, així com l'objecte i objectius de la investigació a les relacions públiques. En el Projecte d'Investigació, subdividit en cinc apartats que recullen les característiques de la investigació (elecció del tema, objectiu general, objectius específics i metodològics); es descriu el problema i s'indiquen els seus elements. El Marc Teòric es situa indicant antecedents i definicions operacionals. Es formulen, descriuen i classifiquen les hipòtesis de treball. Un apartat dedicat a la metodologia, informa del tipus d' investigació, les fonts consultades, les tècniques d'investigació social emprades, la població, la mostra, i el procediment i la recollida de dades. El quart capítol està dedicat a la Contrastació de les hipòtesis de treball, desglossades s en funció de les diverses submostres consultades i també en una anàlisi conjunta de caràcter comparatiu. A les consideracions finals se recapitula sobre la consecució dels objectius que es presenten al llarg del treball.
Resum: Definición empírico-operativa del practicum de los estudiantes universitarios de relaciones públicas y su vinculación con la realidad profesional de Catalunya (1992-97). En esta tesis doctoral se plantea el problema del conocimiento y del método científico aplicado a las ciencias sociales, y se compara con la sabiduría humanística, con el fin de justificar la elección del tema, objetivo y metodología de trabajo. Se procede a una aproximación para una clasificación de las ciencias intentando ubicar ciencias humanas y ciencias sociales en su vinculación con las relaciones públicas. Una propuesta para un marco teórico de las relaciones públicas, y papel de éstas en las organizaciones dan por finalizado el marco teórico. Para la metodología se utilizan los recursos propios de la investigación en ciencias sociales, se plantea la problemática propia de la recogida, codificación, tabulación y tratamiento estadístico de los datos, así como el objeto y objetivos de la investigación en Relaciones Públicas. En el Proyecto de Investigación, subdividido en cinco apartados que recogen las características de la investigación (elección del tema, objetivo general, objetivos específicos y metodológicos); se describe el problema e indican sus elementos; se sitúa el Marco Teórico, indicando los antecedentes, las definiciones operacionales, y se formulan, describen y clasifican las hipótesis de trabajo. Un apartado dedicado a la metodología, india el tipo de investigación, las fuentes consultadas, las técnicas de investigación social utilizadas, la población, la muestra y el procedimiento de recogida de datos. El cuarto capítulo está dedicado a la Contrastación de las hipótesis de trabajo, desglosadas éstas en función de las diversas submuestras consultadas y también en un análisis conjunto de tipo comparativo. En las consideraciones finales se recapitula sobre la consecución de los objetivos que se plantean a lo largo del trabajo.
Resum: This Doctoral Thesis raises the problem of knowledge and scientific method applied to social sciences. This is compared to the humanistic erudition, in order to justify the choice of the topic, the objective, and the methodology at work. First, the thesis focuses on a classification of the different sciences, trying to place humanistic sciences and social sciences in relationship with Public Relations (PR). The theoretical scheme concludes with a proposal for a PR theoretical frame and a description of their role within the organizations. Concerning to methodology, the author has applied the usual sources in social sciences research. Therefore, it raises, on the one hand, the usual difficulties at picking up the data, codifications, tabbing, and statistic treatment of data and on the other hand, the object and objectives of research within PR. The Research Project is divided into five parts which compile the treats of the research (choice of the topic, general objective, methodological and specific objectives); the problem is described and its elements are stated, the theoretical frame is fixed, pointing out the antecedents and the operational definitions. Finally, the hypotheses are formulated, described and classified. Methodology section outlines the kind of research the consulted sources, social researching techniques witch have been used, the population, the pattern, ant the data collections process. The fourth chapter makes reference to the Hypotheses verification. These hypotheses are classified according to the different sample than have been considered and in a general comparatives analysis too. The final summary reviews the achievement of the objectives showed all through the work.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències de la Comunicació, 1998
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Relacions públiques ; Ensenyament universitari ; Catalunya
ISBN: 9788469202579

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4149


151 p, 9.7 MB

44 p, 8.7 MB

54 p, 9.9 MB

48 p, 8.8 MB

54 p, 8.2 MB

52 p, 8.9 MB

50 p, 8.4 MB

34 p, 9.1 MB

38 p, 9.9 MB

59 p, 8.7 MB

107 p, 8.8 MB

19 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2010-04-21, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir