La Competició esportiva a les classes d'educació física de l'etapa primària : el seu tractament com a mitjà educatiu
Estrada Aguilar, Joan
Tejada Fernández, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009
Resum: La competició esportiva a les classes d'EF és un tema controvertit i difícil d'entomar i ha generat un debat intens en els i les professionals de l'EF i l'esport. Existeixen posicions molt contrastades sobre el tema, des d'acèrrims/es defensors/es que veuen en la competició una de les fonts més importants per a generar motivació en les classes d'EF fins a detractors/es que en la competició veuen reflectits valors negatius de la societat que van en detriment de la formació dels nostres infants. La recerca que presentem pretén aprofundir i analitzar el tractament de la competició esportiva que es realitza a les classes d'EF de l'etapa primària per tal d'elaborar orientacions i propostes que contribueixin a desenvolupar la competició esportiva com a mitjà educatiu. Aquesta tesi doctoral està estructurada en els següents apartats: En primer lloc s'introdueix l'objecte de l'estudi mitjançant una justificació i una concreció de la problemàtica i l'exposició dels objectius generals pretesos en la seva elaboració. En segon lloc es realitza una descripció teòrica sobre el fenomen de la competició esportiva en les classes d'educació física (EF) mitjançant una anàlisi des de diverses perspectives relacionades amb la temàtica investigada i fent referència a autors/es que han estat rellevants en el tractament de la competició esportiva o d'aspectes que s'hi relacionen. En tercer lloc es troba el disseny i l'aplicació dels instruments elaborats en la recerca: qüestionaris a mestres d'EF i infants, entrevistes a persones expertes i grups de discussió amb mestres d'EF. En quart lloc es descriuen els resultats obtinguts de les fonts d'informació: mestres d'EF, persones expertes i infants de l'etapa primària. En cinquè lloc s'exposen d'una banda les conclusions de cada font d'informació i d'altra banda el resultat obtingut en la triangulació de les diferents fonts d'informació, i es finalitza amb unes propostes d'actuació per al tractament de la competició esportiva a les classes d'EF. En sisè i darrer lloc s'expressen les limitacions que ha suposat la realització de la recerca així com les perspectives futures relacionades amb els seus resultats.
Nota: Descripció del recurs: 18-11-2009
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències de l'Educació, Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal, 2008
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Educació física ; Aspectes psicològics ; Ensenyament primari ; Esports ; Ensenyament
ISBN: 9788469236239

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4658


401 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2010-04-22, darrera modificació el 2022-05-07   Favorit i Compartir