Synthesis and applications of nanoparticles in biosensing systems
Marín Mancebo, Sergio
Merkoçi, Arben, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Alegret, Salvador, 1947-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Publicació: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona , 2009
Resum: En aquesta tesis s'han realitzat diferents síntesis de nanopartícules com són els quantum dots i les nanopartícules d'or i d'argent amb els seus corresponents coreshells (Au-Ag i Ag-Au). Aquestes nanopartícules s'han caracteritzat per diferents tècniques tant òptiques com especialment les electroquímiques. S'ha realitzat un nou sistema de quantificació electroquímica dels quantum dots sintetitzats pel mètode arrested precipitation, utilitzant elèctrodes serigrafiats i un aparell de detecció portàtil. Aquests quatum dots han estat utilitzats en un sensors de DNA i amb detecció electroquímica de celules com a marca electroquímica, utilitzant la tècnica de detecció electroquímica directe que s'havia emprat en la determinació de quantum dots.
Resum: Different synthesis of nanoparticles was carried out in this thesis, such as cadmium sulphide quatum dots, gold nanoparticles, silver nanoparticles and core-shell nanoparticles (Au-Ag and Ag-Au). These nanoparticles were characterized by different techniques such as optical and especially electrochemical techniques. CdS-QDs (synthesized by arrested precipitation method) were quantified using an electrochemical direct detection method with screen-printed electrodes and a portable potentiostat.
Nota: Descripció del recurs: el 23 de febrer de 2010
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències, Departament de Química, 2009
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès
Document: Tesi doctoral
Matèria: Nanopartícules ; Biosensors ; Punts quàntics
ISBN: 978-84-692-3638-3

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3300


130 p, 2.3 MB

59 p, 6.1 MB

57 p, 7.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2010-04-27, darrera modificació el 2023-06-07   Favorit i Compartir