Google Scholar: cites
El futur de la recerca en psicopatologia infantil
Domènech, Edelmira (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia de la Salut i Psicologia Social)

Títol variant: The Future Of Child Psychopathology Research
Data: 2009
Resum: L'objectiu de la recerca en psicopatologia infantil és avançar en el coneixement, contribuir a la millora de la salut mental dels infants i dels adolescents i prevenir trastorns mentals en etapes més avançades de la vida. Cal per això acostar la ciència a les persones i una via per fer-ho és la investigació translacional. Cal consolidar la psicopatologia infantil com a ciència, sense que deixi de ser una ciència clarament humana. Una mirada retrospectiva a les línies de recerca que hi ha hagut fins ara permet intuir quines seran les que continuaran en el futur al costat de noves que sorgiran. Se suposa que continuaran les investigacions genètiques, els estudis de neuroimatge, els treballs longitudinals, els de processament cognitiu, l'ampliació de les categories diagnòstiques per edats primerenques i que es faran estudis que donin algunes solucions als problemes actuals de la humanitat com la violència, l'increment de les malalties mentals, l'escassa assistència psicològica i psiquiàtrica als països del tercer món, els moviments migratoris actuals, el respecte de cultures diferents i la integració de les persones en medis diferents. .
Resum: The objective of research in child psychopathology is to advance knowledge, contribute to improving the mental health of children and adolescents, and prevent mental disorders in later stages of life. This requires bringing science to people. One way to do that is translational research. We must consolidate child psychopathology as a science, no longer a distinctly human science. Looking back on the research agenda of the past, allow us to intuit what the future will continue, alongside the new ones will emerge. We can assume that some will continue, as genetic research, neuroimaging studies, the longitudinal trebajos, the cognitive processing and the expansion of diagnostic categories for early years. Likewise, studies will give some solutions to current problems of mankind, such as violence, the increase of mental diseases, poor psychological and psychiatric assistance in third world countries, current migratory movements, respect for different cultures and the integration of people in different ways.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Psicopatologia infantil ; Recerca ; Futur ; Child psychopathology ; Research ; Future
Publicat a: Quaderns de psicologia, Vol. 11, Núm. 1/2 (2009) , p. 17-29, ISSN 2014-4520

Adreça original: https://www.quadernsdepsicologia.cat/article/view/v11-n1-2-domenech
DOI: 10.5565/rev/qpsicologia.623


13 p, 116.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Quaderns de psicologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2010-04-27, darrera modificació el 2022-04-20



   Favorit i Compartir