La Implantació del Iogurt a Catalunya (1907-1927)
Viader, Jordi (Universitat Ramon Llull)

Data: 2010
Resum: El treball explica el procés d'implantació del iogurt a Catalunya, des de la seva introducció per Raimon Colomer el 1907 fins a la primera popularització que el nou producte va aconseguir mitjan els anys vint. S'ha seguit el rastre de les primeres empreses elaboradores de iogurt, Lleteria Colomer, Granja Soldevila i Unión de Granjas Catalanas a través de les inscripcions a la Oficina Española de Patentes y Marcas i de les seves insercions publicitàries en diaris i revistes. Així com la influència posterior d'empreses especialitzades com Danone, o de productes làctics en general com S. A. Letona i Productos Marinette.
Resum: El trabajo explica el proceso de implantación del yogur en Cataluña desde su introducción por Raimon Colomer en 1907 hasta la primera popularización que el nuevo producto consiguió a mediados de los años veinte. Se ha seguido el rastro de las primeras empresas elaboradoras de yogur Lleteria Colomer, Granja Soldevila y Unión de Granjas Catalanas a través de les inscripcions en la Oficina Española de Patentes y Marcas y de sus inserciones publicitàries en diarios y revistas. Así como la influència posterior de empreses especializadas como Danone, o de productos lácteos en general com S. A. Letona y Productos Marinette.
Resum: The article explains the implementation process of the yogurt in Catalonia since its introduction in 1907 by Raimon Colomer to first popularize the new product in the mid-twenties. It has followed the trail of the first companies producing yoghurt Lleteria Colomer, Granja Soldevila and Union de Granjas Catalanas through they inscripcions in the Spanish Office of Patents and Trademarks and its advertising in newspapers and magazines. And the subsequent influence of specialized companies such as Danone, or dairy products in general like S. A. Letona and Productos Marinette.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Iogurt ; Catalunya ; Productes Làctics ; Empreses ; Publicidad ; Cataluña ; Productos Lactios ; Empresas ; Yogurt ; Catalonia ; Dairy Products ; Companies ; Advertising
Publicat a: HMiC, Núm. 8 (2010) , p. 214-231, ISSN 1696-4403

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/HMiC/article/view/186947


18 p, 530.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2010-05-12, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir