Google Scholar: cites
Thematic networks as toolboxes : the case of the HERODOT Network for Geography in Europe
Attard, Maria

Títol variant: Xarxes temàtiques com a font de recursos : el cas de la xarxa HERODOT per a la geografia a Europa
Títol variant: Redes temáticas como fuente de recursos : el caso de la red HERODOT para la geografía en Europa
Títol variant: Réseaux thématiques comme source de recours : le cas du réseau HERODOT pour la Géographie en Europe
Data: 2010
Resum: In some countries, Geography is struggling to survive as a subject as other disciplines develop and absorb geographical thoughts and methods into them. The survival of Geography in schools and higher education institutions is critical to the understanding of world phenomena, particularly in view of the problems with climate change, global warming and globalisation among others. There is very little understanding of the importance and role of geography in modern societies. This paper looks at the role of the HERODOT thematic network as a toolbox for the promotion of geography. By analysing the current state of geography promotion across higher education institutions, the Network aims to provide a toolbox of materials to support teachers and academics, but also parents, students and the general public to understand the role of geography in society. This is achieved through a number of initiatives, particularly the development of the GEOCUBE. This paper concludes by arguing the importance of such Networks in providing tools for the promotion and awareness of geography.
Resum: En alguns països, la geografia està lluitant per sobreviure com a matèria, atès que hi ha unes altres disciplines que en desenvolupen els continguts i els mètodes i els absorbeixen. La supervivència de la geografia a les escoles i a les institucions d'educació superior és primordial per comprendre els fenòmens mundials, particularment els relacionats amb el canvi climàtic, l'escalfament global i la globalització, entre altres. Hi ha molt poc coneixement de la importància i del rol de la geografia a les societats modernes. Aquest article tracta el rol de la xarxa temàtica HERODOT com a font de recursos per promocionar la geografia. Amb l'anàlisi de l'estat actual de la promoció d'aquesta disciplina a les institucions d'ensenyament superior, la xarxa té per objectiu proveir un conjunt de materials per ajudar el professorat i els acadèmics i les acadèmiques, però també els pares i les mares, l'alumnat i el públic en general, a fi de fer-los comprendre el rol de la geografia a la societat. Això s'ha aconseguit mitjançant un bon nombre d'iniciatives, particularment el desenvolupament de GEOCUBE. El present article conclou amb l'argumentació del valor d'aquestes xarxes en el proveïment d'eines per promoure la geografia i conscienciar-se de la importància que té.
Resum: En algunos países, la geografía está luchando por sobrevivir como materia, dado que otras disciplinas desarrollan y absorben sus contenidos y sus métodos. La supervivencia de la geografía en las escuelas y en las instituciones de educación superior es crítica para la comprensión de los fenómenos mundiales, particularmente los relacionados con el cambio climático, el calentamiento global y la globalización, entre otros. Hay muy poco conocimiento de la importancia y del rol de la geografía en las sociedades modernas. Este artículo trata el rol de la red temática HERODOT como fuente de recursos para la promoción de la geografía. Con el análisis del estado actual de la promoción de dicha disciplina en las instituciones de enseñanza superior, la red tiene por objetivo dotar un conjunto de materiales para ayudar al profesorado y a los académicos y a las académicas, pero también a los padres y a las madres, al alumnado y al público en general, con el fin de comprender el rol de la geografía en la sociedad. Esto se ha conseguido a través de un buen número de iniciativas, particularmente el desarrollo de GEOCUBE. El presente artículo concluye con la argumentación del valor de estas redes en la dotación de herramientas para la promoción de la geografía y la concienciación sobre su importancia.
Resum: Dans quelques pays, la Géographie lutte pour survivre comme matière maintenant que d'autres disciplines développent et absorbent ses contenus et méthodes. La survie de la Géographie dans les écoles et dans les institutions d'éducation supérieure est critique pour la compréhension des phénomènes mondiaux, particulièrement les reliés avec le changement climatique, le réchauffement de la terre et la globalisation, entre d'autres. Il y a très peu de connaissance de l'importance et du rôle de la géographie dans les sociétés modernes. Cet article traite le rôle du réseau thématique HERODOT comme source de recours pour la promotion de la géographie. Avec l'analyse de l'état actuel de la promotion de la géographie dans les institutions d'enseignement supérieur, le réseau a pour objectif doter un ensemble de matériels pour aider le professorat et les académiciens, mais aussi les parents, les étudiants et le public en général afin de comprendre le rôle de la géographie dans la société. Ceci a été obtenu à travers un bon nombre d'initiatives, particulièrement le développement de GEOCUBE. Cet article conclut avec l'argumentation de l'importance de ces réseaux dans la dotation d'outils pour la promotion et la conscientiation de la géographie.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Geography ; Toolbox ; GEOCUBE ; Promotion ; Higher education ; Geografia ; Font de recursos ; Promoció ; Educació superior ; Geografía ; Fuente de recursos ; Promoción ; Educación superior ; Géographie ; Source de recours ; Éducation supérieure
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 56, Núm. 2 (2010) , p. 325-337, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/199046
Adreça original: https://dag.revista.uab.cat/article/view/v56-n2-attard
DOI: 10.5565/rev/dag.865


13 p, 925.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2010-09-01, darrera modificació el 2023-04-01   Favorit i Compartir