Google Scholar: cites
La recerca en l'ensenyament de la geografia per al desenvolupament sostenible
Granados Sánchez, Jesús

Títol variant: La investigación en la enseñanza de la geografía para el desarrollo sostenible
Títol variant: La recherche dans l'enseignement de la géographie pour le développement durable
Títol variant: Research in geography education and sustainable development
Data: 2010
Resum: La geografia és una disciplina de síntesi que, mitjançant l'estudi de l'espai i els llocs, pot ajudar en les qüestions del desenvolupament sostenible, ja que integra coneixements de les ciències naturals, les ciències socials i les humanitats. L'ensenyament de la geografia per al desenvolupament sostenible és un camp d'investigació relativament recent que disposa avui de moltes investigacions que ens mostren com els diferents contextos culturals interpreten l'educació per al desenvolupament sostenible (EDS). Aquest article té com a finalitat presentar una panoràmica de les aportacions principals que s'han fet en els darrers anys en aquest camp de la didàctica, amb una atenció especial en la posició de la geografia en els currículums nacionals de l'educació obligatòria, la sostenibilització curricular i el pensament, la formació inicial i contínua del professorat.
Resum: La geografía es una disciplina de síntesis que, mediante el estudio del espacio i los lugares, puede ayudar en las cuestiones del desarrollo sostenible, ya que integra conocimientos de las ciencias naturales, las ciencias sociales y las humanidades. La enseñanza de la geografía para el desarrollo sostenible es un campo de investigación relativamente joven, pero cuenta ya hoy con muchas investigaciones que nos muestran como los distintos contextos culturales interpretan a la educación para el desarrollo sostenible (EDS). Este artículo tiene como finalidad presentar una panorámica de las principales aportaciones que se han hecho en los últimos años en este campo de la didàctica, con especial atención a la posición de la geografía en los currículos escolares, la sostenibilización curricular y el pensamiento, la formación inicial y continua del profesorado.
Resum: La géographie est une discipline de synthèse qui, à travers l'étude de l'espace et des lieux, peut être utile pour les questions sur le développement durable puisqu'elle intègre des connaissances des sciences naturelles, des sciences sociales et des humanités. L'enseignement de la géographie pour le développement durable est un champ de recherche relativement récent qui compte aujourd'hui avec beaucoup d'études qui nous montrent comment les différents contextes culturels interprètent l'Éducation pour le développement durable (EDS). Le but de cet article est de présenter un panorama des principaux apports qui ont été faits dans les dernières années dans ce champ de la didactique, avec une attention spéciale sur la position de la géographie dans les curriculums nationaux de l'Éducation obligatoire, la durabilité du curriculum et de la pensée, la formation initiale et continue des enseignants.
Resum: Geography seems to assume an inexorable function as a bridging discipline between nature and society. Geography's distinctive preoccupation with place, space and synthesis adds a new dimension to the analysis and pursuit of sustainable development. This paper examines the main research on geographical education for sustainable development of the last years. This research highlights mainly how education for sustainable development (ESD) is implemented into the teacher training programs and how the curriculum reorientation is interpreted in different cultural contexts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Ensenyament de la geografia ; Educació per al desenvolupament sostenible ; Sostenibilització curricular ; Enseñanza de la geografia ; Educación para el desarrollo sostenible ; Sostenibilización curricular ; Enseignement de la géographie ; Éducation pour le développement durable ; Durabilité du curriculum ; Geography education ; Education for sustainable development ; Curriculum reorientation
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 56, Núm. 2 (2010) , p. 339-356, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/199047
Adreça original: https://dag.revista.uab.cat/article/view/v56-n2-granados
DOI: 10.5565/rev/dag.867


18 p, 483.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2010-09-01, darrera modificació el 2023-04-01



   Favorit i Compartir