La inseguretat ciutadana ha canviat les nostres vides
Curbet, Jaume

Títol variant: La inseguridad ciudadana ha cambiado nuestras vidas
Títol variant: Insecurity has changed our lives
Data: 2011
Resum: Mai abans no s'havia produït una conjunció tan funesta entre uns nivells elevats i sostinguts de delinqüència i la cronificació social d'una por difusa al delicte. Per això, resulta significatiu el contrast entre el soroll eixordador (pocs assumptes reben tanta atenció) i l'escassa reflexió que suscita el fenomen de la inseguretat ciutadana. Això no evita gairebé mai la precipitació dels actors polítics i administratius cap a polítiques públiques de seguretat amb més aparença que no pas substància, científicament inconsistents, que no són degudament avaluades i que, consegüentment, no poden sinó aportar una eficiència dubtosa. No es tracta, doncs, de persistir en un debat polític basat en vetustes raons preestablertes entorn de la idoneïtat de les estratègies participatives o bé punitives, sinó de veure amb absoluta nitidesa la necessitat peremptòria de fonamentar les polítiques públiques de seguretat en un diagnòstic ajustat dels problemes específics que es pretenen solucionar.
Resum: Al mateix temps que la inseguretat ciutadana genera cada vegada més atenció en les agendes públiques i en les polítiques, es va fent evident una manca de reflexió profunda i pausada sobre el fenomen, el que condueix a una definició de polítiques que no es basen en un diagnòstic ajustat dels problemes específics que es pretenen solucionar.
Resum: Al mismo tiempo que la inseguridad ciudadana genera cada vez más atención en las agendas públicas y en las políticas, se va haciendo evidente una carencia de reflexión profunda y pausada sobre el fenómeno, lo que conduce a una definición de políticas que no se basan en un diagnóstico ajustado de los problemas específicos que se pretenden solucionar.
Resum: At the time that the citizen insecurity generates increasingly attention in the public agenda and in the politics, goes doing evident a lack of deep reflection on the phenomenon, what drives to a definition of a kind of policy that do not base in an adjusted diagnostic of the specific problems that pretend to solve.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, Núm. 53 (Gener 2011) , p. 10-19, ISSN 2013-7958

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/218746


Català
10 p, 1.5 MB

Castellà
6 p, 444.9 KB

Anglès
6 p, 448.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-01-25, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir