La seguretat des d'una perspectiva metropolitana : el cas de Barcelona
González Murciano, Carles
Murrià Sangenís, Marta

Títol variant: La seguridad desde una perspectiva metropolitana : el caso de Barcelona
Títol variant: Public safety from a metropolitan perspective : the case of Barcelona
Data: 2011
Resum: En aquest article, centrant-nos en el cas de Barcelona, s'exposen les raons que justifiquen la importància d'analitzar i de gestionar la seguretat ciutadana des d'una perspectiva metropolitana per plantejar polítiques públiques basades en el coneixement, contrastat i actualitzat, dels diversos factors que hi intervenen. Durant vint anys, l'Enquesta de victimització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (EVAMB) ha anat construint un corpus de coneixements empírics sobre el risc (mesurable i percebut) de resultar víctima d'algun fet delictiu o de la inseguretat. Aquesta informació pot donar una visió molt nítida per gestionar uns problemes que es troben íntimament relacionats entre si, de la mateixa manera que ho estan els fluxos de mobilitat al territori metropolità, posem per cas, i que les realitats administratives locals no aconsegueixen diluir.
Resum: Tot examinant el cas de Barcelona, els autors exposen les raons que justifiquen la importància d'analitzar i gestionar la seguretat ciutadana des d'una perspectiva metropolitana per tal de plantejar polítiques públiques basades en el coneixement, contrastat i actualitzat, dels diversos factors que hi intervenen. Ho fan mitjançant les dades de l'Enquesta de Victimització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (EVAMB), que durant més de vint anys ha anat construint un corpus de coneixements empírics sobre la victimització i el sentiment de seguretat a la metròpolis barcelonina i que ofereix una visió prou nítida per gestionar uns problemes que es troben íntimament relacionats i que les realitats administratives locals no aconsegueixen diluir.
Resum: Examinando el caso de Barcelona, los autores exponen las razones que justifican la importancia de analizar y gestionar la seguridad ciudadana desde una perspectiva metropolitana para plantear políticas públicas basadas en el conocimiento, contrastado y actualizado, de los varios factores que intervienen. Lo hacen mediante los datos de la Encuesta de Victimización del Área Metropolitana de Barcelona (EVAMB), que durante más de veinte años ha ido construyendo un corpus de conocimientos empíricos sobre la victimización y el sentimiento de seguridad en la metrópolis barcelonesa y que ofrece una visión bastante nítida para gestionar unos problemas que se encuentran íntimamente relacionados y que las realidades administrativas locales no consiguen diluir.
Resum: Examining the case of Barcelona, the authors expose the reasons that justify the importance to analyze and manage the citizen security from a metropolitan perspective to pose public politics based in the knowledge, contrasted and up to date, of the varied factors that take part. They do it by means of the data of the Survey of Victimization of the Metropolitan Area of Barcelona (EVAMB), which during more than twenty years has gone building a corpus of empirical knowledge on the victimization and on the feeling of security in the Barcelonan metropolis.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, Núm. 53 ( 2011) , p. 74-80, ISSN 2013-7958

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/218752


Català
7 p, 1.7 MB

Castellà
4 p, 421.3 KB

Anglès
4 p, 420.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-01-25, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir