Literatura, sociedad y política en el Siglo de Oro : Barcelona/Gerona 21-24 de octubre de 2009
Fosalba Vela, Eugenia (Universitat de Girona)
Vaíllo, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Publicacions

Publicació: Bellaterra : Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
Descripció: 372 p.
Resum: La imbricació entre política i literatura acostuma a donar-se en totes les èpoques com una complexa amalgama de tècnica retòrica i interesos ideològics o propagandistes més o menys dictats per la urgencia del present. La retòrica posa llurs armes en el camp de batalla de la opinió pública o dels interesos immediats. Aquesta relació asoleix un timbre específic durant el Renaixement, no sense ressons estètics de la tardor medieval, mentre que s'endinsa amb decisió en el siscents en les pràctiques literàries de la modernitat europea. Vells gèneres heretats com el tractat deixen pas a nous camins genològics que s'adapten amb més èxit a les exigències imperiosas del present, en epístoles, peces dramàtiques o relacions en prosa i vers, obeint a la tirania d'interesos i cojuntures.
Nota: La col·lecció Studia Aurea Monográfica, coeditada por la Universitat Autònoma de Barcelona y la Universitat de Girona, es una colección auspiciada por Studia Aurea. Revista de Literatura Española y Teoría Literaria del Renacimiento y Siglo de Oro.
Nota: Els capítols d'aquest llibre els trobareu també al Dipòsit digital de documents de la UAB en text complet.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Castellà
Col·lecció: Studia aurea monográfica ; 1
Document: Llibre
Matèria: Literatura castellana ; Congressos. ; Història i crítica ; S. XVI-XVII ; Política i literatura ; Història ; S. XVI-XVII. ; Espanya
ISBN: 9788449026492375 p, 2.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Llibres > Studia aurea monográfica

 Registre creat el 2011-01-26, darrera modificació el 2022-09-08   Favorit i Compartir