Ampliació i millora d'un vehicle teledirigit
Linares Dalmau, Xavier
Portaña Elettrico, Leonardo
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 75 p.
Resum: En el projecte Ampliació i millora d'un vehicle teledirigit s'ha dut a terme l'ampliació d'un prototip de vehicle ràdio controlat fent servir dues plaques Arduino Duemilanove. Una es situa en el comandament i l'altra en el vehicle i controlen el comportament dels dos dispositius. Es transmet la informació necessària entre elles a través de dos mòduls XBee que posteriorment se'ls hi incorpora. Les plaques fetes servir en el prototip inicial eren unes SARD-13192 de Freescale i el primer que es fa en aquest sentit és una revisió del codi font utilitzat i l'adaptació a les plaques Arduino. Un acceleròmetre ADXL335 que s'incorpora a una de les plaques permet que el prototip es pugui controlar segons la posició del comandament. A més, un cop finalitzat el nou prototip és capaç de desplaçar-se endavant i endarrere, girar aturat i en moviment, i a diferents velocitats que es representen en tot moment en uns LEDs. També guarda l'últim circuit efectuat que es pot reproduir a voluntat de l'usuari, i emmagatzema les dades del recorregut de tota una sessió per exportar a l'ordinador. Per últim s'han dut a terme les proves necessàries per constatar que totes les millores s'han implementat amb èxit.
Resum: En el proyecto Ampliación y mejora de un vehículo teledirigido se ha llevado a cabo la ampliación de un prototipo de vehículo radio controlado utilizando dos placas Arduino Duemilanove. Una se sitúa en el mando y la otra en el vehículo y controlan el comportamiento de los dos dispositivos. Se transmite la información necesaria entre las placas a través de dos módulos XBee que posteriormente se les incorpora. Las placas utilizadas en el prototipo inicial eran unas SARD-13192 de Freescale y lo primero que se hace es una revisión del código fuente utilizado y la adaptación a las placas Arduino. Un acelerómetro ADXL335 que se incorpora a una de las placas permite que el prototipo se pueda controlar según la posición del mando. Además, una vez finalizado el nuevo prototipo, es capaz de desplazarse hacia adelante y hacia atrás, girar parado y en movimiento, y a diferentes velocidades que se representan en todo momento con unos LEDs. También guarda el último circuito efectuado que se puede reproducir a voluntad del usuario, y almacena los datos del recorrido de toda una sesión para ser exportados al ordenador. Por último se han llevado a cabo las pruebas necesarias para constatar que todas las mejoras se han implementado con éxito.
Resum: The project Expansion and improvement of a remote-controlled vehicle has made an enlargement of a radio controlled prototype vehicle using two Duemilanove Arduino boards. One is located on the command and the other one in the vehicle and they control the actions of the two devices. All the necessary information is transmitted between them through two XBee modules that were later incorporated. The boards used in the initial prototype were two Freescale SARD-13192 and firstly a revision of the source code used and the adaptation to the Arduino boards are done. An ADXL335 accelerometer attached to one of the boards allows the prototype to be controlled depending on the position of the command. Moreover, when the new prototype is completed, it is able to move forward and backwards, turn when stopped and ongoing at different speeds that are represented all the time in a LEDs. It also records the last circuit made and can be reproduced by the user, and stores the data of the route of a whole session to be exported to the computer. Finally, all the required tests have been made to verify that all the improvements have been successfully implemented.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Vehicles ; Control remot ; Telecontrol75 p, 3.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2022-07-16   Favorit i Compartir