Estudio biomecánico de la repercusión de una fijación híbrida en la columna lumbar
Cabello Gallardo, Juan
Roca Burniol, Jaime, dir. (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Iborra Gonzàlez, Miquel, dir. (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
Resum: Se sabe que después de una instrumentación rígida se produce una disminución de la presión intradiscal en el segmento instrumentado, pero que, por el contrario, la presión se incrementa en el disco adyacente superior, hasta un 40% en el trabajo de Cunningham et al42. Se sabe también que este aumento de presión intradiscal es superior cuando este disco es adyacente a una fijación rígida doble43, 44, siendo hasta un 85% superior en el trabajo de Weinhoffer et al; y que también aumenta más cuanto más rígida es la fijación45. Nuestro objetivo con el presente estudio es saber, si el hecho de añadir una estabilización dinámica a una fijación rígida comportará un incremento de presión importante en el segmento adyacente superior a esta fijación, que denominaremos híbrida, o por el contrario, el sistema de estabilización dinámica contribuirá a absorber las cargas, evitando así, los incrementos observados por los mencionados autores tras una fijación rígida bisegmentaria.
Nota: Descripció del recurs: 18 febrer 2011
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirugia, 2010
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Artròdesi ; Vèrtebres lumbars
ISBN: 9788469344941

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4345


142 p, 9.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2011-03-07, darrera modificació el 2022-09-01



   Favorit i Compartir