El patrimoni cultural : un objectiu didàctic?
Baluja, Josep (Departament d'Ensenyament. Camp d'Aprenentatge dels Monestirs del Cister)
González-Monfort, Neus (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat de Didàctica de les Ciències Socials)

Títol variant: El patrimonio cultural : ¿un objetivo didáctico?
Títol variant: Cultural Heritage -an educational objective?
Data: 2009
Resum: El Camp d'Aprenentatge dels Monestirs ha anat acumulant una experiència considerable en el terreny de la pedagogia del patrimoni a partir, sobretot, de les seves experiències i activitats amb els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges. La prolongació d'aquesta experiència cap a l'àmbit del patrimoni local, el més proper a les escoles i als alumnes, és un dels objectius que s'intenta desenvolupar en l'actualitat. Alguns resultats els exposarem en aquest article.
Resum: El Campo de Aprendizaje de los Monasterios ha ido acumulando una experiencia considerable en el terreno de la pedagogía del patrimonio a partir, sobre todo, de sus experiencias y actividades con los monasterios de Poblet, Santes Creus y Vallbona de les Monges. La prolongación de esta experiencia hacia el ámbito del patrimonio local, el más cercano a las escuelas y a los alumnos, es uno de los objetivos que intentamos desarrollar actualmente. Expondremos algunos de los resultados en este artículo.
Resum: The Camp d'Aprenentatge dels Monestirs has acquired substantial experience in heritage education and management as a result of a variety of activities and programs in the monasteries of Poblet, Santes Creus and Vallbona de les Monges. Our intention is to apply this knowledge and experience to local heritage contexts so as to work more closely with local school children. In this paper we will present results of this research.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Patrimoni cultural ; Metodologies educatives ; Art medieval ; Patrimonio cultural ; Metodologías educativas ; Arte medieval ; Cultural heritage ; Educational methodologies ; Medieval art
Publicat a: Treballs d'arqueologia, Núm. 15 (2009) , p. 93-102, ISSN 2339-6490

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/242118


10 p, 993.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > GREDICS (Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials)
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-04-27, darrera modificació el 2023-02-10



   Favorit i Compartir