Investigació sobre comunicació social a l'Espanya de les autonomies
Jones, Daniel E. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)

Títol variant: Investigación sobre comunicación social en la España de las autonomías
Títol variant: Research into social communication in Spain's autonomous regions
Data: 1997
Resum: Es tracta d'una descripció comprensiva de l'ensenyament i de la recerca que es fa en les diferents regions i àrees culturals de l'Estat espanyol. El treball contempla les principals biblioteques i centres de documentació, així com les publicacions especialitzades. L'autor fa una revisió de les diferents tendències que existeixen en la investigació: estructura, polítiques, economia, teoria i sociologia de la comunicació, ciència i història del periodisme i de la comunicació social, ètica, dret, comunicació política, imatge, educació, publicitat, màrqueting, relacions públiques, tecnologia de la informació i documentació. S'hi relacionen els investigadors més importants en cadascun d'aquests àmbits, així com les autonomies i les institucions on treballen. També hi ha una bibliografia essencial sobre el tema. De forma addicional, s'hi fa una història, amb unes conclusions que inclouen tendències de futur. Es dóna una importància especial al paper que han fet les diferents facultats de Ciències de la Informació.
Resum: Se trata de una visión clara de la enseñanza y de la investigación llevadas a término en las distintas regiones y áreas del Estado español. En lo que se refiere a la investigación, se proporciona una lista de las principales bibliotecas y centros de documentación, editoriales y revistas especializadas. El autor revisa los diversos campos que existen en la investigación: estructura política, economía, teoría y sociología de la comunicación, ética, derecho, comunicación política, educación a través de la imagen, publicidad, márqueting y relaciones públicas, tecnología de la información y documentación. Se enumeran los principales investigadores en cada uno de estos campos, juntamente con las autonomías e instituciones en las que trabajan. También hay una bibliografía esencial de cada materia. Adicionalmente, se proporciona una historia, con unas conclusiones que incluyen tendencias de futuro. Se da una importancia especial al papel clave que las diversas facultades de Ciencias de la Información han tenido en este contexto.
Resum: A comprehensive picture of teaching and research carried out in the various regional and cultural areas of the Spanish state. Regarding research, the principal libraries and documentation centres, publishers and specialised periodicals are listed. The author reviews the various trends in research: structure, policies, economics, theory and sociology of communication, science and history of journalism and social communication, ethics, law, political communication, image education, advertising, marketing and public relations, information technology and documentation. The main researchers in each of these fields are listed, together with the regions and institutions in which they work. There is also an essential bibliography on the subject. Additionally, a history is provided, with conclusions which include future trends. Special importance is attached to the key role that the various Faculties of Information Science have played in this context.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Centres d'ensenyament ; Cntres de recerca ; Bases de dades ; Facultats de Ciències de la Informació ; Centros de enseñanza ; Centros de investigación ; Bases de datos ; Facultades de Ciencias de la Información ; Teaching centres ; Research centres ; Data banks ; Faculties of Information Science
Publicat a: Anàlisi : quaderns de comunicació i cultura, N. 21 (1997) , p. 101-120, ISSN 2340-5236

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Analisi/article/view/14958


20 p, 120.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Anàlisi
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir