Els mitjans de comunicació i les ciències de la comunicació a Àustria
Rest, Franz

Additional title: Los medios de comunicación y las ciencias de la comunicación en Austria
Additional title: The mass media and the communication science in Austria
Date: 1997
Abstract: La disciplina acadèmica de les ciències de la comunicació té un origen molt recent a Àustria, on es va consolidar al voltant del 1970 recollint les aportacions de la Zeitungswissenschaft. La petita comunitat científica austríaca en aquest camp es concentra en els dos nuclis productors de recerca, les universitats de Salzsburg i Viena. Les principals línies d'investigació són l'economia i l'estructura dels mitjans, les contribucions a la perspectiva històrica, i la investigació sobre cultura mediàtica. La recerca austríaca en comunicació també s'interessa pels efectes de la integració a la Unió Europea, així com per la recerca en el camp de les relacions públiques, de la pedagogia, de les noves tecnologies i dels productes audiovisuals de ficció.
Abstract: La disciplina académica de las ciencias de la comunicación tiene un origen muy reciente en Austria, donde se consolidaron alrededor del 1970 recogiendo las aportaciones de la Zeitungswissenschaft. La pequeña comunidad científica austríaca en este campo se concentra en los dos núcleos productores de investigación, las universidades de Salzburg y Viena. Las principales líneas de investigación son la economía y la estructura de los medios, las contribuciones a la perspectiva histórica, y la investigación sobre la cultura mediática. La investigación autríaca en comunicación también se interesa por los efectos de la integración en la Unión Europea, así como por la investigación en el campo de las relaciones públicas, de la pedagogía, de las nuevas tecnologías y de los productos audiovisuales de ficción.
Abstract: The academic discipline of communication science is a very young one in Austria, where it took shape around 1970 in the form of Zeitungswissenschaft. The small scientific community working in this field in Austria is centred around two focal points of research: the Universities of Salzburg and Vienna. Main lines of research are: media economics and structure, contributions to the historical perspective and research on media culture. Austrian research on communication also deals with the effects of integration in the European Union, as well as research in the field of public relations, education, the new technologies and audiovisual fiction products.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: Article ; recerca ; article ; publishedVersion
Subject: Economia i estructura dels mitjans ; Cultura mediàtica ; Integració europea ; Economía y estructura de los medios ; Cultura mediática ; Integración europea ; Media economics and structure ; Media culture ; Integration in Europe
Published in: Anàlisi : quaderns de comunicació i cultura, N. 21 (1997) , p. 49-69, ISSN 0211-2175

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Analisi/article/view/14953


21 p, 126.2 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Anàlisi
Articles > Research articles

 Record created 2006-03-13, last modified 2020-03-09   Favorit i Compartir