La recerca en comunicació de masses a Dinamarca
Hjarvard, Stig
Søndergaard, Henrik

Títol variant: La investigación en comunicación de masas en Dinamarca
Títol variant: Research into the mass media in Denmark
Data: 1997
Resum: Els estudis sobre la comunicació de masses a Dinamarca no es distingeixen per escoles. La majoria dels investigadors provenen de les disciplines humanístiques, cosa que fa que els treballs s'hagin nodrit d'un sol aparell epistemològic. La tradició empírica d'aquests estudis ha centrat la seva atenció, de manera gairebé exclusiva, en els mitjans audiovisuals. Els principals focus d'interès de la recerca se situen en els àmbits de la recepció, l'anàlisi textual i les estructures organitzatives societat-mitjans de comunicació. Els treballs es fan en equip i han anat evolucionant vers una obertura disciplinària més àmplia, alhora que s'han constituït com a marc de referència obligat en el forum internacional de discussió sobre la matèria.
Resum: Los estudios en comunicación de masas en Dinamarca carecen de distinción por escuelas. La mayor parte de los investigadores provienen de un mismo campo disciplinario (las humanidades), por lo cual los trabajos se han ido nutriendo de una sola raíz epistemológica. La tradición empírica de estos estudios se ha preocupado casi exclusivamente por los medios audiovisuales. Los principales focos de interés de la investigación se sitúan en los ámbitos de la recepción, el análisis textual y las estructuras organizativas sociedad-medios de comunicación. Los trabajos se realizan en equipos que han ido evolucionando hacia una mayor apertura disciplinaria y se han constituido como marco de referencia obligado en el foro internacional de discusión sobre la materia.
Resum: Mass media studies in Denmark are not distinguished according to schools. Most researchers are from a single field of discipline (the Humanities), and studies have therefore been nourished by a single epistemological root. The empirical tradition of these studies has been concerned almost exclusively with the audovisual media. The main focus of interest in research has been in the areas of reception, textual analysis and society-mass media organisational structures. Studies are carried out in teams which have gradually evolved towards a greater disciplinary breadth and have become a major frame of reference in international debate on the mass media.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Estudis sobre comunicació de massa a Dinamarca ; Estudis de la recepció ; Anàlisi textual ; Estudis de les estructures organitzatives ; Estudios sobre comunicación de masas en Dinamarca ; Estudios de la recepción ; Análisis textual ; Estudio de las estructuras organizativas ; Studies on the mass media in Denmark ; Reception studies ; Studies on organisational ; Structure
Publicat a: Anàlisi : quaderns de comunicació i cultura, N. 21 (1997) , p. 91-99, ISSN 2340-5236

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Analisi/article/view/14956


9 p, 55.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Anàlisi
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir