D'Ermua a Patxi López (1997-2009) : la complicitat de la premsa amb la política espanyola al País Basc
Cabezas de Alcalá, Sílvia
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciències Polítiques i Socials

Publicació: Institut de Ciències Polítiques i Socials (Barcelona, Catalunya) 2011
Descripció: 17 p.
Resum: "D'Ermua a Patxi López (1997-2009): la complicitat de la premsa amb la política espanyola al País Basc" versa sobre la connivència de determinats mitjans de comunicació escrits a Madrid, principalment, amb una estratègia política d'Estat. Una estratègia instigada pels governs del Partit Popular (1996-2004) que perseguia estigmatitzar el conjunt del nacionalisme basc associant-lo al terrorisme de l'organització ETA. Es tractava d'una campanya d'intoxicació de l'opinió pública per desacreditar el govern del PNB a Vitòria i, així, fer possible l'alternança política. Tanmateix, el fracàs del tàndem PP-PSE a les eleccions basques de 2001 dóna pas al perfeccionament de l'alternança, per mitjà de l'aprovació de la Llei de Partits Polítics (2002) que possibilità la posterior il·legalització de l'esquerra abertzale, tot fent-la fora del joc parlamentari.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'institut i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Institut de Ciències Polítiques i Socials. Working papers
Col·lecció: Working papers (Institut de Ciències Polítiques i Socials (Barcelona, Catalunya)) ; 298
Document: Working paper
Matèria: País Basc ; Política i govern ; Premsa i política ; Espanya ; Sociologia política



19 p, 168.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2011-09-24, darrera modificació el 2022-11-08



   Favorit i Compartir