Factores de rendimiento en aplicaciones híbridas
Castellanos Carrazana, Abel
Margalef, Tomàs, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2011
Descripció: 85 p.
Resum: En el entorno actual, diversas ramas de las ciencias, tienen la necesidad de auxiliarse de la computación de altas prestaciones para la obtención de resultados a relativamente corto plazo. Ello es debido fundamentalmente, al alto volumen de información que necesita ser procesada y también al costo computacional que demandan dichos cálculos. El beneficio al realizar este procesamiento de manera distribuida y paralela, logra acortar los tiempos de espera en la obtención de los resultados y de esta forma posibilita una toma decisiones con mayor anticipación. Para soportar ello, existen fundamentalmente dos modelos de programación ampliamente extendidos: el modelo de paso de mensajes a través de librerías basadas en el estándar MPI, y el de memoria compartida con la utilización de OpenMP. Las aplicaciones híbridas son aquellas que combinan ambos modelos con el fin de aprovechar en cada caso, las potencialidades específicas del paralelismo en cada uno. Lamentablemente, la práctica ha demostrado que la utilización de esta combinación de modelos, no garantiza necesariamente una mejoría en el comportamiento de las aplicaciones. Por lo tanto, un análisis de los factores que influyen en el rendimiento de las mismas, nos beneficiaría a la hora de implementarlas pero también, sería un primer paso con el fin de llegar a predecir su comportamiento. Adicionalmente, supondría una vía para determinar que parámetros de la aplicación modificar con el fin de mejorar su rendimiento. En el trabajo actual nos proponemos definir una metodología para la identificación de factores de rendimiento en aplicaciones híbridas y en congruencia, la identificación de algunos factores que influyen en el rendimiento de las mismas.
Resum: En l'entorn actual, diverses branques de les ciències, tenen la necessitat de recolzar-se en la computació d'altes prestacions per a l'obtenció de resultats en un relatiu curt temps. Això és degut bàsicament, a l'alt volum d'informació que necessita ser processada i també al cost computacional que demanen aquests càlculs. El benefici al realitzar aquests processaments de forma distribuïda i paral·lela, és que s'aconsegueix escurçar els temps d'espera en l'obtenció de resultats i d'aquest forma possibilita una presa de decisions amb major anticipació. Per aconseguir això, existeixen fundamentalment dos models de programació àmpliament estesos: el model de pas de missatges mitjançant llibreries basades en l'estàndar MPI, i el model de memòria compartida amb la utilització de OpenMP. Les aplicacions híbrides són aquelles que combinen d'ambdós models amb la finalitat d'aprofitar en cada cas, les potencialitats específiques de paral·lelisme. Lamentablement, la pràctica ha demostrat que la utilització d'aquesta combinació de models, no garantitza necessàriament un millor comportament de les aplicacions. Per tant, un anàlisi dels factors que influeixen en el rendiment, pot beneficiar a l'hora d'implementarles, però també, pot ser un primer pas per aconseguir predir el comportament. Adicionalment, pot suposar una via per a determinar els paràmetres de l'aplicació a modificar amb la finalitat de millor el rendiment. En el treball actual es proposa definir una metodologia per a la identificació de factors de rendiment en aplicacions híbrides, i en congruència, la identificació de factors que influeixen en el rendiment.
Resum: In the current environment, various branches of science are in need of auxiliary high-performance computing to obtain relatively short-term results. This is due mainly to the high volume of information that needs to be processed and the computational cost demanded by these calculations. The benefit to perform this processing using distributed and parallel programming mechanism achieves shorter waiting times in obtaining the results and thus allows making decisions sooner. To support this, there are basically two widely spread programming models: the model of message passing, through based on the standard libraries MPI, and shared memory model with the use of OpenMP. Hybrid applications are those that combine both models in order to take in each case, the specific potential of parallelism of each one. Unfortunately, experience has shown that using this combination of models, does not necessarily guarantee an improvement in the behavior of applications. Therefore, an analysis of the factors that influence the performance of hybrid applications will help us to improve his performance base on modifying the original code. Besides, it will be the first step in the long way to predict their behavior. Additionally, it would be a way to determine which parameters of the application have to be modified to improve the performance. In the current work, we propose a methodology to identify performance factors in hybrid applications and in consequence, the identification of factors that influence the performance of them.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat / High Performance Computing, Information Theory and Security [4313133]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Treballs de màster i postgrau. Màster en Computació d'Altes Prestacions
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Processadors ; Rendiment



85 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-10-02, darrera modificació el 2022-08-27



   Favorit i Compartir