El recobriment dels embotits : una causa poc coneguda de pneumonitits per hipersensibilitat
Muñoz Gall, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Cruz Carmona, María Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Morell Brotad, Ferran, 1944-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: El recubrimiento de los embutido s: una causa poco conocida de pneumonititspor hipersensibilidad
Títol variant: Coating of cured meats: a rarely-known cause of hypersensitivity pneumonitis
Data: 2011
Resum: La pneumonitis per hipersensibilitat (PH) comprèn un grup de malalties pulmonars produïdes per la inhalació de certes substàncies, principalment orgàniques, que, en individus susceptibles, poden desencadenar una reacció inflamatòria a nivell dels alvèols, els bronquíols i l'interstici pulmonar. Investigadors del Departament de Medicina de la UAB han tret a la llum els casos de PH causada per la inhalació continuada de pols del recobriment dels embotits per part dels xarcuters, en el seu lloc de treball. Durant la seva elaboració, els embotits són submergits en un bany que conté fongs per millorar-ne el gust. Al final del procés, el recobriment de fongs del producte és eliminat mitjantçant una raspallada que genera la pols en qüestió.
Resum: La neumonitis por hipersensibilidad (PH) comprende un grupo deenfermedades pulmonares producidas por la inhalación de ciertas sustancias, principalmente orgánicas, que, en individuos susceptibles,pueden desencadenar una reacción inflamatoria a nivel de los alvéolos,los bronquiolos y el intersticio pulmonar. Investigadores delDepartamento de Medicina de la UAB han sacado a la luz los casos de PH causada por la inhalación continuada de polvo del recubrimiento delos embutidos por parte de los charcuteros, en su lugar de trabajo. Durante su elaboración, los embutidos son sumergidos en un baño que contiene hongos para mejorar su sabor. Al final del proceso, el recubrimiento de hongos del producto es eliminado mediante un cepillado que genera el polvo en cuestión.
Resum: Hypersensitivity pneumonitis (HP) comprises a group of lung diseasescaused by inhaling certain substances, mainly organic, which insusceptible individuals can trigger an inflammatory reaction of alveoli,bronchioles and pulmonary interstices. Researchers of the Departmentof Medicine at UAB have revealed cases of HP in butchers caused bycontinuous inhalation of the dust coating cured meats in the work place. During its preparation, the meat is submerged in a bath containing fungito improve its taste. At the end of the process, the fungal coating isremoved with a brush, which is what generates the dust.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 151.2 KB

Español
2 p, 134.6 KB

English
2 p, 135.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-04, darrera modificació el 2023-11-05



   Favorit i Compartir