L'hidrogen, el vector energètic del futur, amb Andreas Züttel
Züttel, Andreas (EMPA (Suïssa))
Florensa, Clara (Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció)

Títol variant: "Con el hidrógeno podemos generar combustible completamente verde"
Títol variant: "From Hydrogen we can generate completely green fuel"
Data: 2011
Resum: "Amb l'hidrogen podem generar combustible completament verd". La necessitat d'invertir en energies renovables és un fet: el consum dels combustibles fòssils és un miló de vegades més ràpid que el ritme de producció natural. L'hidrogen és un dels candidats a vector d'energia renovable del futur: té una densitat d'energia tres vegades superior a la dels combustibles fòssils i el tenim en grans quantitats a la natura (l'aigua n'és la principal font). El repte és, però, emagatzemar-lo de manera energèticament eficient i compacta. Andreas Züttel, cap del grup "Hidrogen i Energia" a l'Institut Nacional Suís per a la Ciència i Tecnologia de Materials (EMPA), i president de l'Associació Suïssa per l'Hidrogen "HYDROPOLE", ha participat en el "Simposi internacional sobre energia, sostenibilitat i medi ambient", organitzat a la UAB amb motiu del Xè aniversari de MATGAS, i des de.
Resum: La necesidad de invertir en energías renovables es un hecho: el consumo de los combustibles fósiles es un millón de veces más rápido que el ritmo de producción natural. El hidrógeno es uno de los candidatos a portador de energía renovable del futuro: tiene una densidad de energía tres veces superior a la de los combustibles fósiles y lo tenemos en grandes cantidades en la naturaleza (el agua es la fuente principal). El reto es, sin embargo, almacenarlo de forma energéticamente eficiente y compacta. Andreas Züttel, jefe del grupo "Hidrógeno y Energía" en el Instituto Nacional Suizo para la Ciencia y Tecnología de los Materiales (EMPA), y presidente de la asociación suiza "HYDROPOLE", ha participado en el "Simposio internacional sobre energía, sostenibilidad y medio ambiente", organizado en la UAB con motivo del X aniversario de MATGAS, y UABDivulga aprovechó para entrevistarlo.
Resum: The need to invest in renewable energy is a fact. The consumption of fossil fuels is a million of times faster than the rate of natural production. Hydrogen is one of the candidates as a renewable energy carrier in the future: its energy density is three times greater than that of fossil fuels and it exists in large quantities in nature (water being the main source). The challenge is, however, to store it in an energy efficient and compact way. Andreas Züttel, head of the "Hydrogen & Energy" Division at Swiss Federal Laboratories for materials Science and Tecnology (EMPA), and president of the Swiss Association for Hydrogen "HYDROPOLE", participated in the "International Symposium on Energy, Environment and Sustainability", organized at the UAB in occasion of the tenth anniversary of MATGAS, where UABDivulga had the chance to interview him.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, setembre 2011, p. 1-2 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388Català
2 p, 147.3 KB

Español
5 p, 176.0 KB

English
4 p, 158.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-04, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir