Experimentació al Laboratori [103249]
Genescà i Garrigosa, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2011-12
Resum: CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i totalment pràctica. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. Els continguts de l'assignatura s'estructuren en tres grans blocs, que són els de Química, Biologia i, finalment, el bloc de Microbiologia i Parasitologia. Els objectius formatius concrets són: Objectius del Bloc Química Aprendre a fer servir les balances analítica, de precisió i granetari Aplicar les tècniques volumètriques i verificar-ne la precisió Conèixer les diferents tècniques de separació i purificació de sòlids Calibrar un pH-metre Conèixer la força relativa dels àcids i de les bases Conèixer el funcionament de les solucions amortidores de pH Sintetitzar compostos orgànics i inorgànics, i calcular el rendiment Entendre les bases i aprendre a fer servir diferents tècniques analítiques d'anàlisi quantitatiu basades en mètodes volumètrics i espectrofotomètrics. Determinar la concentració de certes molècules en mostres reals seguint les diferents etapes del procés analític. Objectius del Bloc Biologia 1 Experimentació al Laboratori 2011 - 2012 Reconèixer les característiques anatòmiques i morfològiques dels diferents grups vegetals i animals Conèixer la utilització de clausdicotòmiques per a la determinació de plantes i d'animals. Identificar i situar taxonòmicament les espècies vegetals i animals observades. Consolidar la pràctica en la utilització dels microscopis estereoscòpic i òptic i la preparació de mostres per a ambdós tipus de microscòpia. Observar diferents tipus de cèl·lules i estructures cel·lulars. Aprendre a interpretar imatges obtingudes amb diferents tipus de tècniques de microscòpia òptica i electrònica Comprendre el funcionament del fus mitòtic i l'anell contràctil mitjançant l'observació de la divisió mitòtica en diferents tipus de cèl·lules Objectius del Bloc Microbiologia i Parasitologia Conèixer les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics bàsics. Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits d'interès en aliments.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]6 p, 19.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2011-11-25, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir